Παρουσία της διοίκησης, του ποδοσφαιρικού τμήματος και φιλάθλων παρουσιάστηκαν σήμερα στο ξενοδοχείο LATO, ο προπονητής μας, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, οι καινούργιες εμφανίσεις της ομάδας μας, η νέα ιστοσελίδα και κάποιες ανανεωμένες χορηγικές συνεργασίες.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Γιάννης Δασκαλάκης. Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας καλωσορίζω κι εγώ από την πλευρά μου στην παρουσίαση του νέου Εργοτέλη. Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε ήδη μπει στην εποχή των πράξεων, επομένως δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Ξεκινήσαμε τη χρονιά με έναν νεαρό και καταρτισμένο προπονητή, ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν δύσκολο να ταιριάξει με την ομάδα μας. Χωρίσαμε φιλικά και θεωρούμε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Δίπλα μου, σήμερα, κάθεται ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ένας άνθρωπος, ο οποίος στο παρελθόν έχει τιμήσει τον Σύλλογό μας. Με τη φανέλα του Εργοτέλη τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα και με τη φόρμα του Εργοτέλη ξεκίνησε την προπονητική. Δεκατρία χρόνια μετά, αποφασίσαμε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει. Τον ξέρουμε και μας ξέρει καλά, ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία μας και προσωπικά του εύχομαι να μας προσφέρει πολλές επιτυχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλοκαίρι που πέρασε, συνοδεύτηκε από πάρα πολλές αναγκαστικές αλλαγές στο ρόστερ, κάτι το οποίο ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να κάνουμε ξανά τα αμέσως επόμενα χρόνια. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να ενισχύσουμε την ομάδα μας με ένα κράμα καταξιωμένων ξένων και Ελλήνων παικτών, καθώς και ταλαντούχων και εξελίξιμων νεαρών, μειώνοντας σημαντικά το μπάτζετ μας σε σχέση με πέρυσι.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε πάντα τα παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία μας και ξεχωρίζουν για το ταλέντο και το ήθος τους. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες. Άλλωστε η παραγωγή, προσέλκυση και πώληση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση μιας ΠΑΕ όπως η δική μας. Κι είμαστε περήφανοι να βλέπουμε κυρίως δικά μας παιδιά αλλά και ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Εργοτέλη να συνεχίζουν την καριέρα τους και να διαπρέπουν σε μεγάλες ομάδες.

Όλες οι αποφάσεις και οι κινήσεις μας, βέβαια, έγιναν με γνώμονα τη συνέχιση της προσπάθειας για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, η οποία προϋποθέτει τη συνεχή παρουσία μας στην Super League για τα επόμενα 3-4 χρόνια, η οποία θα μας επιτρέψει να μειώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό το χρέος μας.

Οι δυσκολίες παραμένουν και είναι τεράστιες, αλλά η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, μετά την επιστροφή μας στην Super League,, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.

Η εξασφάλιση αδειοδοτήσεων από την ΕΠΟ και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, αποτέλεσε τη δικαίωση και την αναγνώριση της μάχης που δίνουμε καθημερινά όλοι στον Εργοτέλη. Και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα έγγραφα πληρώνοντας ένα τεράστιο ποσό τον τελευταίο ένα χρόνο. Δεν κρυφτήκαμε και δεν επιστρατεύσαμε νομικές λύσεις. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο τυπικοί στις υποχρεώσεις μας. Από πέρυσι τον Ιούλιο έως σήμερα έχουμε καταβάλει στο Δημόσιο περίπου 1.420.000 ευρώ.

Ζητούμε μεγαλύτερη κατανόηση από την Πολιτεία. Δεν ζητούμε να μας χαρίσουν ούτε ένα ευρώ, κάναμε λάθη στο παρελθόν τα οποία πληρώνουμε και θα εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι συνεργασία, ρεαλισμό και κατανόηση. Τόσο από την Πολιτεία όσο κι από τους υπόλοιπους πιστωτές μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Εντός κι εκτός γηπέδου. Και στην προσπάθεια αυτή θέλουμε δίπλα μας όλους τους Εργοτελίτες και κάθε γνήσιο φίλαθλο. Πραγματικά, δεν περισσεύει κανείς. Όποιος μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα μας, είναι ευπρόσδεκτος. Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα αλλά ούτε τη διάθεση να αποκλείσουμε κανέναν και το τονίζω αυτό, κανέναν. Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει, γνωρίζει προς τα που πέφτει το Μαρτινέγκο. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα, ο κόσμος του Εργοτέλη τους γνωρίζει και τους ευγνωμονεί. Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιά μου. Θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι εμείς εδώ υπηρετούμε και δεν διοικούμε τον Εργοτέλη. Λογοδοτούμε και δίνουμε αναφορά μόνο στους φιλάθλους μας.

Καλωσορίζω στον Εργοτέλη τον Παύλο και όλους τους νέους παίκτες μας και χαιρετίζω τις νέες χορηγικές συνεργασίες. Είναι τιμή για τον Εργοτέλη να τον στηρίζουν μεγάλες κρητικές εταιρίες.

Εύχομαι σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και επιτυχίες και οι νέες εμφανίσεις να αποδειχθούν ακόμα πιο γούρικες από τις περσινές.

Ας στηρίξουμε όλοι την ομάδα, ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί, και στο τέλος είμαι βέβαιος ότι θα πανηγυρίσουμε ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γενικός αρχηγός της ομάδας μας, Σταύρος Λαμπράκης, ο οποίος τόνισε: «Πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία έγιναν τόσες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας μας. Επενδύσαμε σε νεαρούς Έλληνες και ξένους παίκτες. Πήραμε και έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Μέγι, ο Φίντελεφ και ο Μπογκντάνοφ. Πλέον συνεργαζόμαστε με παράγοντες και μάνατζερ υψηλού επιπέδου, αλλά και με ομάδες όπως η Νάπολι και η Σαμπντόρια.

Δημιουργούμε τον Εργοτέλη της επόμενης πενταετίας, γι’ αυτό οι περισσότεροι παίκτες που έχουμε ανακοινώσει έχουν υπογράψει διετή συμβόλαια. Παράλληλα, στηρίζουμε τα παιδιά από την ακαδημία μας. Κάναμε κινήσεις και πήραμε αποφάσεις χωρίς να ξεφύγουμε από τα οικονομικά πλαίσια της ομάδας μας, με στόχο την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.

Ο στόχος για την φετινή σεζόν είναι η γρήγορη παραμονή, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσφέρουμε θέαμα και θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Παύλο Δερμιτζάκη, έναν άνθρωπο που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας και ξεκίνησε ως προπονητής στον Εργοτέλη. Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στον Παύλο είναι το ήθος, η εργατικότητα, η εμπειρία, αλλά και το ότι γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον του Εργοτέλη».

Έπειτα, ο νέος προπονητής του Εργοτέλη, Παύλος Δερμιτζάκης, κατά την επίσημη παρουσίασή του, δήλωσε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση και είμαι πολύ χαρούμενος, ενώ παράλληλα νιώθω μεγάλη τιμή που ανήκω στην οικογένεια του Εργοτέλη. Εδώ τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα και εδώ άρχισα την προπονητική μου. Ανέλαβα τα ηνία μιας ιστορικής ομάδας και γνωρίζω καλά που έχω έρθει. Ο Εργοτέλης είναι ένα ξεχωριστό σωματείο, με δική του φιλοσοφία και αντιλαμβάνεται διαφορετικά το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.

Αντικαθιστώ τον κ. Φεράντο και είμαι σίγουρος ότι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Του εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία σε ότι κάνει.

Ο στόχος του Εργοτέλη, είναι η γρήγορη παραμονή στην Κατηγορία και είμαι αισιόδοξος, γιατί το υλικό της ομάδας είναι πολύ καλό. Χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή από όλους μας».

Κατόπιν, το μικρόφωνο πήρε ο 2ος κατά σειρά αρχηγός του Εργοτέλη, Άγγελος Χαντί, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας μας. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους οπαδούς μας αλλά και σε όλο τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου να στηρίξει την ομάδα μας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Δευτέρας (15/9/2014) με τον Πλατανιά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του προπονητή, Παύλου Δερμιτζάκη, ακολούθησε η αποκάλυψη των τριών νέων εμφανίσεων της ομάδας μας, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον Εργοτέλη, από την Ιταλική εταιρεία ρουχισμού EYESPORTS. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΠΑΕ, Λουδοβίκος Ορφανός. Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Δασκαλάκης και ο εκπρόσωπος της EYE στην Ελλάδα κα της αντιπροσώπου εταιρείας TEAMSPORTS CENTER, Γιάννης Κοντάκης.

Ο τελευταίος δήλωσε: «Ευχαριστώ την διοίκηση της ΠΑΕ και του ΓΣ του Εργοτέλη. Η συνεργασία αυτή στηρίζεται σε ισχυρές βάσεις, καθώς συνδυάζει επαγγελματισμό και φιλία. Εύχομαι καλή πορεία στην ομάδα και πάντα θα είμαστε δίπλα σας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα νέα μεταγραφικά μας αποκτήματα, που από το καλοκαίρι εντάχθηκαν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του Εργοτέλη. Οι ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν κατά την χρονική σειρά με την οποία υπέγραψαν συμβόλαιο με την ομάδα μας: Τσέρνι, Μέγι, Γιουσούφ, Στράους, Καζναφέρης, Δασκαλάκης, Νόσκοβιτς, Άλαν, Μπογκντάνοφ, Σαϊνάτι, Στογιάνοβιτς, Παμλίδης, Κούρεζ, Φίντελεφ, Γκέντσογλου και Βλαχοδήμος. Απουσίαζε ο Μπάμπης Λυκογιάννης λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ελπίδων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση κάποιων ανανεωμένων χορηγικών συνεργασιών, που αποτελούν ένα ποσοστό των εταιρειών που στηρίζουν ενεργά τον Εργοτέλη. Η πρώτη χορηγική συνεργασία που παρουσιάστηκε ήταν με την εταιρεία παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων Grelia, το λογότυπο της οποίας θα εμφανίζεται στο πίσω μέρος της φανέλας μας. Την παρουσίαση της συγκεκριμένης χορηγικής συνεργασίας έκανε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΠΑΕ, Λουδοβίκος Ορφανός.

Για την συνεργασία με την Grelia, ο πρόεδρος της ομάδας μας, Γιάννης Δασκαλάκης, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την επέκταση της συνεργασίας μας με την Grelia. Την κρητική εταιρία παραδοσιακών προϊόντων του νησιού μας, το λογότυπο της οποίας φέρει η φανέλα του Εργοτέλη στην πίσω πλευρά. Η Grelia στηρίζει από πέρσι την ομάδα μας και η εποικοδομητική συνεργασία οδήγησε φέτος σε αυτή τη νέα μορφή χορηγίας. Ευχαριστούμε θερμά τη Grelia και προσωπικά τους μετόχους της, κ. κ. Στέφανο Σηφάκη και Ζαχαρία Λάλα».

Ο εκ των ιδιοκτητών της Grelia, Στέφανος Σηφάκης, εκπροσωπώντας την εταιρεία του, παρέστη στην εκδήλωση και τόνισε: «Είναι δύσκολοι οι καιροί για χορηγίες, αλλά έτσι μεγαλώνουμε όλοι. Όλες οι ομάδες μεγαλώνουν με την στήριξη εταιρειών και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι εδώ στην Κρήτη. Πολλές κριτικές γίνονται, αλλά λίγοι είναι αυτοί που βοηθάνε. Αν ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο και οι εταιρείες δεν βοηθήσουν, δουλειά δεν γίνεται. Έτσι θα μεγαλώσουμε εμείς και ο Εργοτέλης. Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό να προσπαθούμε να γίνουμε χορηγοί του Εργοτέλη γιατί θα έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό. Εγώ μπαίνω πρώτη φορά στην οικογένεια του Εργοτέλη και βλέπω ένα υπέροχο κλίμα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης της συνεργασίας με την Grelia, δόθηκε στον Στέφανο Σηφάκη μία φανέλα της ομάδας μας με το όνομά του.

Ακολούθησε η παρουσίαση της συνεργασίας με την αλυσίδα Σ/Μ Χαλκιαδάκης, την οποία ανακοίνωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΠΑΕ, κ. Λουδοβίκος Ορφανός, καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Βαγγέλη Αποστολάκη.

Για την πολύχρονη προσφορά των Super Market Χαλκιαδάκης στον Εργοτέλη, ο πρόεδρος της ομάδας μας δήλωσε:

«Η οικογένεια του Εργοτέλη ευχαριστεί θερμά τον κύριο Μηνά Χαλκιαδάκη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ, γιατί σταθερά στηρίζει την ομάδα μας επί σειρά ετών. Είναι τιμή μας που μια από τις κορυφαίες κρητικές εταιρίες παραμένει στο πλευρό μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λουδοβίκος Ορφανός, ο οποίος εξήγησε στους εκπροσώπους Τύπου, τη λειτουργία του βραβείου «Χαλκιαδάκης MVP».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Βαγγέλης Αποστολάκης, δήλωσε: «Το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό και ευχαριστούμε την διοίκηση του Εργοτέλη. Η συνεργασία μας τα τελευταία χρόνια είναι αδιάκοπη και συζητάμε συνεχώς πως μπορούμε να βελτιώσουμε το προϊόν και για την ομάδα και για τους φιλάθλους, αλλά και για την εταιρεία που σε πολύ δύσκολους καιρούς είναι κοντά στην ομάδα του Εργοτέλη. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και κάνουμε πολλά πράγματα, όπως το βραβείο «MVP», αλλά και με την χρηματοδότηση των εισιτηρίων διαρκείας που προμηθεύουμε μέσα από τα καταστήματά μας. Τα εισιτήρια διαρκείας αποτελούν μία τρομερή προσφορά, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει στην τιμή των 40 Ευρώ και να παρακολουθήσει όλους τους αγώνες του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μέσω όρο τιμής εισιτηρίου στα 2 Ευρώ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της συνεργασίας με την εταιρεία Πληροφορικής IMONLINE, η οποία επιμελήθηκε τη νέα ιστοσελίδα της ομάδας μας. Τον ιδιοκτήτη της εταιρείας IMONLINE, Μανώλη Βαρούχα, παρουσίασε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΠΑΕ, Λουδοβίκος Ορφανός, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία την εταιρεία IWOXS.

Ο κ. Γιάννης Δασκαλάκης ευχαρίστησε τον Μανώλη Βαρούχα, για την κατασκευή της νέας ιστοσελίδας του Εργοτέλη και καλωσόρισε το νέο συνεργάτη στην οικογένεια του Συλλόγου μας.

Ο Μανώλης Βαρούχας από την πλευρά του, δήλωσε: «Είναι τιμή και χαρά μου να συνεργάζομαι με τον Εργοτέλη. Η κατασκευή της νέας ιστοσελίδας του Εργοτέλη ήταν ένα δύσκολο έργο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Φροντίσαμε να παρουσιάσουμε όλη την οικογένεια του Εργοτέλη και όχι μόνο την ΠΑΕ. Έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το μηδέν. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί αιχμή τεχνολογίας και είναι responsive για να είναι ορατή σε συσκευές κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ. Τέλος η ΠΑΕ θα έχει για πρώτη φορά επίσημη σελίδα στο facebook».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης