Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για το ρωσικό μπάσκετ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης έφυγε από τη ζωή ο διεθνής σέντερ της ομάδας Νέων, Ρούσλαν Γκαγκλόεφ.

Την ώρα που είχε ολοκληρωθεί η προθέρμανση και οι παίκτες ετοιμάζονταν για το επόμενο μέρος των ασκήσεων τους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ματς με τη Ζενίτ, ο 17χρονος σέντερ (ύψους 2.14) έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε, έχοντας πάθει καρδιακό επεισόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα οι γιατροί της ομάδας του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας και ασθενοφόρο, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

«Για όλους εμάς είναι ένα μεγάλο σοκ, και τώρα είναι δύσκολο να βρω λέξεις. Ο Ρούσλαν ήταν ο πιο επιμελής και καλός άνθρωπος στην ομάδα, ένας λακωνικός ηγέτης» ανέφερε συντετριμένος ο προπονητής της ομάδας Νέων της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Μάλτσεφ και πρόσθεσε:

«Άρχισε να ασχολείται σοβαρά με τον αθλητισμό μάλλον αργά, γιατί μεγάλωσε στη Νότια και τη Βόρεια Οσετία (Γεωργία). Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, έμαθε πολύ καλά το μπάσκετ, έκανε πάντα προσεκτικά τη δουλειά του και δεν δημιούργησε ποτέ κάποιο επεισόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν καταλαβαίνω πώς αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Όλοι οι παίκτες μας έκαναν ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, και ο Ρούσλαν πέρυσι επίσης εξετάστηκε ως μέλος της εθνικής ομάδας Νέων της Ρωσίας. Δεν υπήρχαν σημάδια για μια τέτοια τραγωδία».

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια και τους φίλους του Ρούσλαν Γκαγκλόεφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης