Η Μπενφίκα και η Σεβίλλη είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League στον τελικό της 14ης Μαΐου στο Τορίνο.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας κράτησαν στο μηδέν (0-0) τη Γιουβέντους στον μεταξύ τους επαναληπτικό κι έτσι χάρη στη νίκη τους με 2-1 σκορ από το ματς της Πορτογαλίας κατέκτησαν το ένα από τα δύο εισιτήρια, στερώντας την ευκαιρία από τους «μπιανκονέρι» να κατακτήσουν το τρόπαιο στο… σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η ομάδα του Ζέσους, η οποία θα δώσει το «παρών» σε τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη διαδοχική χρονιά (πέρυσι είχε ηττηθεί με 2-1 από την Τσέλσι, δεχόμενη το γκολ στα… χασομέρια του ματς) δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Μάρκοβιτς, Πέρες και Σάλβιο (οι δύο πρώτοι αποβλήθηκαν ενώ ο τρίτος συμπλήρωσε κάρτες).

Στον άλλο ημιτελικό, που είχε δραματικό φινάλε η Σεβίλλη με γκολ του Μπια στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε σε 3-1 το σκορ κόντρα στη Βαλένθια και χάρη σε αυτό το τέρμα «έκλεψε» την πρόκριση από τις «νυχτερίδες», οι οποίοι όδευαν με τέρματα των Φεγκουλί (14′), Ζόνας (26′) και Ζερεμί Ματι (70′) προς μία θρυλική ανατροπή (σ.σ.: είχαν ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς).

Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ:14′ Φεγκουλί, 26′ Ζόνας, 70′ Ζερεμί Ματι – 90+4′ Μπιά 

Κίτρινες: Ντιέγκο Άλβες, Μπερνάτ, Φεγκουλί – Καρίσο

Βαλένθια (Χουάν Αντόνιο Πίτσι):
Ντιέγκο Αλβες, Περέιρα, Ματιέ, Ρικάρντο Κόστα, Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο (79΄ Φουέγκο), Κεϊτά, Πιάτι (62΄ Καρτάμπια), Ζόνας (85΄ Μπαραγκαν), Βάργκας

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι)
: Μπέτο, Φάτσιο, Ναβάρο (71΄ Μορένο), Καρίσο, Παρέχα, Μπια, Κόκε, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα (66΄ Γκαμέιρο), Ρέγες (79΄ Μαρίν).

Γιουβέντους-Μπενφίκα 0-0

Κίτρινες:
Ασαμόα – Ροντρίγκο, Πέρες, Ομπλακ

Κόκκινες: Βούτσινιτς (στον πάγκο) – Μάρκοβιτς (89΄), Πέρες (67΄)

Γιουβέντους (Α.Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73΄ Τζιοβίνκο), Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ (79΄ Μαρκίσιο), Τέβες, Γιορέντε (78΄ Οσβάλντο).

Μπενφίκα (Α.Ζόρζε):
Ομπλακ, Λουϊζάο, Μάχι Περέιρα, Σιγκουέιρα, Γκαράι, Αμορίμ, Γκαϊτάν (76΄ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο (69΄ Αντρέ Αλμέιδα), Μάρκοβιτς (86΄ Σουλεϊμάνι).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης