Mε γκολ του Μπρίτο στο 89ο λεπτό ο Ατρόμητος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τη Βέροια, στον τελευταίο χρονικά αγώνα της ημέρας, για την 23η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 27ο λεπτό με τέρμα του Ντουμίτρου και φάνηκαν να κρατούν τη νίκη, ωστόσο ο Βραζιλιάνος άσος των Περιστεριωτών έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του στο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη σημερινή τους μοιρασιά οι δυο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες στην όγδοη θέση με 31 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους πάντως να έχουν ένα ματς λιγότερο.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα παρατάχθηκε η Βέροια από τον Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο συνετρίβη με 4-1 την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν στον πάγκο ως υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Κορακάκη, μετά την παραίτηση του Ρικάρντο Σα Πίντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιτεθούν και να δημιουργήσουν φάσεις, όμως ήταν η «βασίλισσα του βορρά» αυτή που αποδείχθηκε πιο απειλητικοί.

Ο Ντουμίτρου στο 18΄ σούταρε από πλάγια θέση κι έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, αλλά στο 27΄ ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας σε εκτέλεση φάουλ του Καλτσά και από κοντά άνοιξε το σκορ.

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τους έλειπε το «καθαρό» μυαλό, ενώ στο 40΄ λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο γκολ, όταν το σουτ του Καλτσά άλλαξε πορεία στον Κατσουράνη και ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ σε δύσκολη απόκρουση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με φάση για τη Βέροια, στο 49΄, όταν ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Κάμπορα.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Ατρομήτου να απειλήσει με το κοντινό σουτ του Ούμπιντες που έδιωξε ενστικτωδώς ο Τζινάρ (ο Ισπανός έκανε ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας τον αρνητικό στα Γιάννινα Καντιμοίρη).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Βέροια θα έπαιρνε τη νίκη (είχε μάλιστα και ευκαιρίες για δεύτερο γκολ σε κάποιες αντεπιθέσεις), ο Μπρίτο στο 89΄ με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε και χάρισε στους «κυανόλευκους» το βαθμό της ισοπαλίας.

Στις καθυστερήσεις και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη: στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπατιόν απείλησε με μία καρφωτή κεφαλιά, με τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσπαθησε να σκοράρει ένα λεπτό αργότερα ο Καράσκο, βλέποντας την μπάλα να περνάει άουτ.

Το παιχνίδι τελείωσε με μία μεγάλη φάση για τη Βέροια, όταν ο Καλτσάς σούταρε ψηλά άουτ, μετά από απόκρουση του Γκορμπούνοφ σε κεφαλιά του Βεργώνη.

Βέροια-Ατρόμητος 1-1

Γκολ: 27′ Ντουμίτρου (Βέροια), 89′ Μπρίτο (Ατρόμητος)

Κίτρινες:
Μαραγκός, Καλτσάς, Βάσκες, Μπατιόν – Αγκουαζί, Δημούτσος, Κατσουράνης

Βέροια (Γκρανέρο): Τζινάρ, Οστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Βάσκες (66΄ Τάτος), Μπατιόν, Ντουμίτρου (74΄ Μπεν), Καμπαγέρο (75΄ Βεργώνης), Καλτσάς, Κάμπορα

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί (54΄ Δημούτσος), Φυτανίδης, Καραμάνος, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία (77΄ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Κιβρακίδης, Μαρσελίνιο (54΄ Μπρίτο)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης