Πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν τα δύο παιχνίδια για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθησαν την Τρίτη, καθώς επιτεύχθηκαν συνολικά 14 γκολ!

Ναι καλά διαβάσατε… Σε δύο ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπήκαν περισσότερα γκολ από κάποιες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος που περιλαμβάνουν οκτώ αναμετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας μη συγκρίνουμε τη Super League με το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί θα κατηγορηθούμε (δικαίως) για ιεροσυλία. Ας πάμε λοιπόν κατευθείαν στο… ψητό.

Στο Μάντσεστερ και στο Λεβερκούζεν «έβρεξε» κυριολεκτικά γκολ με τη Σίτι και την Ατλέτικο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

 Η Σίτι επιβλήθηκε με 5-3 της Μονακό, που προηγήθηκε δύο φορές μέσα στο «Ίτιχαντ», ενώ οι «ροχιμπλάνκος» κέρασαν… ασπιρίνες τους Γερμανούς, επικρατώντας με 4-2 στην «Μπάι Αρίνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ματς της Αγγλίας, έγινε της… ανατροπής (συνολικά τρεις) με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να επικρατεί στο τέλος, έχοντας διανύσει όμως τη διαδρομή «κόλαση-παράδεισος» πρώτα δεδομένου ότι η ομάδα του πριγκιπάτου προηγήθηκε 2-1 και 3-2.

Στο 26′ ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες» που είδαν τo συγκρότημα του Ζαρντίμ να ισοφαρίζει στο 32′ με τον Φαλκάο, πριν ο Εμπατέ παγώσει το Ίτιχαντ κάνοντας το 1-2.

Η απάντηση ήρθε από τον Αγουέρο στο 58′, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2, για να έρθει και πάλι ο Φαλκάο να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, έχοντας χάσει όμως νωρίτερα πέναλτι (49′). Παρά τη νέα ψυχρολουσία οι Άγγλοι ισοφάρισαν με τον Αγουέρο, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-3 στο 71′, με τους Στόουνς (77′) και Σανέ (83′) να ολοκληρώνουν την επική ανατροπή για την ομάδα τους.

Εν αντιθέσει με το Μάντσεστερ στο Λεβερκούζεν η διακύμανση του σκορ δεν ήταν τόσο… ψυχοβγαλτική.

Η Ατλέτικο με γκολ των Σαούλ (17) και Γκριεζμάν (25) έδειξε από νωρίς πoιο είναι το «αφεντικό» στο εν λόγω ζευγάρι και παρά τη μείωση του σκορ από τον Μπελαραμπί (48′) δεν… σάστισε, κάνοντας το 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαμέιρο στο 59′.

Με αυτογκόλ του Σάβιτς στο 68′ οι «ασπιρίνες» απλά μείωσαν για να έρθει στο 86′ ο Φερνάντο Τόρες να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα του θριάμβου των «ροχιμπλάνκος».

Μάντσεστερ Σίτι-Μονακό 5-3

Γκολ: 26′ Στέρλινγκ, 58′, 71′ Αγουέρο, 77′ Στόουνς, 83′ Σανέ- 32′, 61΄ Φαλκάο, 40′ Εμπαπέ

Κίτρινες
: Αγουέρο, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Ζαμπαλέτα – Γκλικ (χάνει τη ρεβάνς), Σιντιμπέ, Μπακαγιόκο, Φαλκάο, Μπ.Σίλβα, Φαμπίνιο

Mάντσεστερ Σίτι Πεπ Γκουαρντιόλα): Καμπαγέρο, Σανιά, Στέρλινγκ (89΄ Νάβας), Αγουέρο (87΄ Φερνάντο), Ντε Μπράιν, Σανέ, Ντ.Σίλβα, Στόουνς, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Τουρέ

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ)
: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Φαλκάο, Μπ.Σίλβα (84΄ Μουτίνιο), Μπακαγιόκο (88΄ Ντιράρ), Σιντιμπέ, Μεντί, Ράτζι, Γκλικ, Λεμάρ, Εμπαπέ

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4

Γκολ: 48′ Μπελαραμπί, 68′ αυτ. Σάβιτς – 17′ Σαουλ, 25′ Γκριεζμάν, 59′ πεν. Γκαμεϊρό, 86′ Τόρες

Κίτρινες:
Χένρικς, Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Αράνγκις – Τόρες, Γκάμπι, Φιλίπε Λουίς

Λεβερκούζεν (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Χένρικς, Τοπράκ, Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Αράνγκις, Καμπλ, Μπελαραμπί (66΄ Πογιανπάλο), Μπραντ (87΄ Μπέιλι), Χάβερτς (56΄ Φόλαντ), Χαβιέρ Ερνάντες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μογιά, Σάβιτς, Βρσάλικο, Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (78΄ Φ. Τόρες), Γκριζμάν (78΄ Κορέα), Γκαμεϊρό (71΄ Τομάς)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης