Έπειτα από τις κατακτήσεις τριών Champions League, δύο ευρωπαϊκών Super Cup, δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων Συλλόγων, ενός πρωταθλήματος και ενός Super Cup Ισπανίας, ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο «Ζιζού» τόνισε ότι η ομάδα του χρειάζεται μια αλλαγή για να μπορέσει να συνεχίσει, προσθέτοντας πως η απόφασή του «για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ: «Πρέπει να μιλήσει ο Ζιντάν πρώτος. Ήλθε να με δει χθες (30/5) για να μου ανακοινώσει μια απρόσμενη απόφαση, αυτός είναι που πρέπει να εξηγήσει. Είναι απρόσμενη απόφαση, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τη σεβαστούμε. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά δεν ξέρω πώς. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωσή του, για ό,τι έκανε στην ομάδα. Δεν είναι ένα αντίο. Εάν χρειάζεται ένα διάλειμμα, το αξίζει».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είπε: «Όπως κι ο πρόεδρος, έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ. Για μένα, για την ομάδα, τους παίκτες, είναι λίγο παράξενη στιγμή, αλλά είναι και σημαντική. Αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει. Χρειάζεται άλλη μεθοδολογία δουλειάς, γι’ αυτό κι έλαβα αυτήν την απόφαση. H απόφασή μου για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα, αλλά για εμένα έχει. Είναι η στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή.

»Ο κόσμος τόσο ως προπονητή όσο κι ως ποδοσφαιριστή με στήριξε πάντα. Αγαπώ αυτόν τον κόσμο και θέλω να τον ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν. Ζήσαμε κάποιες από αυτές. Για παράδειγμα, όταν υπάρχουν αποδοκιμασίες. Αλλά αυτό είναι μέρος της ομάδας, έχουμε απαιτητικούς οπαδούς. Όταν έχεις δύσκολες στιγμές, πρέπει να βγεις μπροστά κι ο κόσμος το καταλαβαίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής της Ρεάλ ρωτήθηκε αν οι παίκτες γνώριζαν την απόφασή του και απάντησε: «Ναι, το ξέρουν. Δεν μίλησα ατομικά με τον καθέναν, αλλά η ομάδα το γνωρίζει μέσω γραπτού μηνύματος. Θα μιλήσω με τους αρχηγούς, μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος».

Κλείνοντας ανέφερε: «Είναι δική μου απόφαση. Είναι κόσμος που μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά πράγματα, αλλά τώρα είναι η στιγμή. Όταν δεν βλέπω καθαρά ότι θα συνεχίσουμε να νικάμε… Στη διάρκεια της σεζόν μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αλλά, εάν δεν το βλέπω τόσο ξεκάθαρα όσο θέλω, καλύτερα να αλλάξει. Να μη συνεχίσω και να κάνω βλακείες».
Διαβάστε επίσης:
«Τέλος» ο Ζιντάν από τη Ρεάλ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 14:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης