Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βίντι στο ΟΑΚΑ, αλλά πανηγύρισε την πρόκριση, λόγω της νίκης με 2-1 που είχε πετύχει στην Ουγγαρία. Το σκορ άνοιξε στο 48’ με πέναλτι ο Μάνταλος, ενώ οι Ούγγροι ισοφάρισαν στο 58’ με τον Νέγκο.
Η Ένωση την Πέμπτη (30/08) θα βρίσκεται στην κλήρωση του Μονακό, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνιαΝα σημειωθεί ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 80’ λόγω της αποβολής του Λόπες, ωστόσο κράτησε την ισοπαλία και σφράγισε το «εισιτήριό» της για τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Κόκκινη κάρτα μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκε και ο Λιβάγια, επειδή κλώτσησε αντίπαλο!
Το ματς διεξήχθη με καιρό… Βουδαπέστης, καθώς η καταιγίδα επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Η Βίντι που χρειαζόταν γκολ απείλησε πρώτη. Το… απρόοπτο αποφεύχθηκε στο 30΄ χάρη σε μία φανταστική απόκρουση του Βασίλη Μπάρκα σε απευθείας φάουλ του Λάζοβιτς.

Με εξαίρεση τις ατομικές προσπάθειες του Λιβάγια, που ήταν εξαιρετικός με… μελανό σημείο την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε μετά το τέλος του ματς, η Βίντι έδειχνε να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Όμως τα πάντα άλλαξαν μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια φάση χαμηλής επικινδυνότητας, ο Φιόλα έσπρωξε τον Λόπες στην περιοχή. Το πέναλτι καταλόγισε ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ και ο Πέτρος Μάνταλος στο 48΄ άνοιξε το σκορ ευστοχώντας από τα 11 βήματα.

Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα… Εννέα λεπτά αργότερα, η πόρτα της πρόκρισης -που μέχρι τότε έμοιαζε κλειδωμένη- έγινε ξανά ορθάνοιχτη. Από κάθετη πάσα του Φιόλα ο Νέγκο εκμεταλλεύτηκε την κακή τοποθέτηση των αμυντικών της ΑΕΚ και την έξοδο του Μπάρκα και ισοφάρισε στο 58΄.

Τα πράγματα άρχισαν να «στραβώνουν» επικίνδυνα για την ΑΕΚ, καθώς η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας απέκτησε το «πάνω χέρι» και απείλησε άμεσα με το Νέγκο στο 68΄ (άουτ) και με τους Σέποβιτς (71΄), Λάζοβιτς (82΄) όπου ο Μπάρκας κράτησε το όνειρο ζωντανό με εξαιρετικές επεμβάσεις. Η αποβολή του Έλντερ Λόπες που χτύπησε το Νέγκο εκτός φάσης στο 80΄ έφερε τους Ούγγρους με παίκτη παραπάνω!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες στιγμές του αγώνα έμοιαζαν με αιωνιότητα. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν βασανιστικά, όμως η ΑΕΚ επέστρεψε στην ευρωπαϊκή ελίτ, έχοντας διανύσει σε χρόνο-ρεκόρ 5 ετών την απόσταση από την Γ΄ εθνική του ελληνικού πρωταθλήματος στην κορυφή.


ΑΕΚ – Βίντι 1-1 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 48′ πεν. Μάνταλος, 57′ Νεγκό (Βίντι)

Κίτρινες κάρτες: Σιμόες, Χουλτ – Νικόλοφ, Νέγκο, Χάτζιτς, Φιόλα, Κόβακς, Λάζοβιτς

Κόκκινες κάρτες:
80′ Λόπες

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λόπες, Μάνταλος (90′ Τσόσιτς), Λιβάγια (84′ Άλεφ).

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβακσικ, Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Χάτζιτς, Κόβακς, Νέγκο, Στοπίρα, Γιούχαζ, Νικόλοφ (46′ Πάτκαϊ), Σέποβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης