Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στα πλέι οφ της Super League, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πήρε μία άτυπη ρεβάνς για το χαμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε στο 10’ ο Ντίντακ.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στην μεγάλη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες και δίκαια έφτασε στη νίκη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση χάθηκε στο 7′. Ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γλύκο, με το κεφάλι, όμως ο κίπερ του ΠΑΟΚ παραχώρησε κόρνερ.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 10’ ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Ντίντακ που μέσα από την περιοχή με πλασέ νίκησε τον Γλύκο και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Τέσσερα λεπτά μετά ο Αραούχο βγήκε τετ ατ τετ με τον κίπερ του ΠΑΟΚ, αλλά νικήθηκε, ενώ στο 16′ ο φορ της ΑΕΚ απώλεσε νέα καλή στιγμή για να σκοράρει.

Στο 17′ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ για μια καλή ευκαιρία. Ο Κάμπος έβγαλε τετ α τετ τον Πέλκα, αλλά το σουτ του άσου του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν βρήκε στόχο. Άουτ πέρασε και το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπίσεσβάρ στο 33’ και το 1-0 δεν άλλαξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 58’ ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ το γυριστό του Πρίγιοβιτς, ενώ στο 76’ η κεφαλιά του Κίτσιου πέρασε άουτ. Στο 77’ ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως καθυστέρησε και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο τελευταίο 15λεπτο το παιχνίδι αγρίεψε με τους παίκτες να έχουν πολλά νεύρα και να δέχονται αρκετές κίτρινες κάρτες. Στο 90′ ο Γλύκος έσωσε για μια ακόμα φορά και τελευταία την εστία του, καθώς είπε «όχι» στο κοντινό πλασέ του Χριστοδουλόπουλου. Έτσι, το 1-0 δεν άλλαξε και η ΑΕΚ πήρε την μεγάλη νίκη.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1 (Novasports 1)

Γκολ: 10′ Ντίντακ

Κίτρινες κάρτες:
Μάτος, Κάμπος, Ενρίκε, Πέλκας – Βράνιες, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Μπακασέτας, Ντίντακ

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Μάτος (46′ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (67′ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (57′ Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (72′ Μπακασέτας), Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (72′ Γιόχανσον), Αραούχο (61′ Αλμέιδα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης