Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» που προηγήθηκαν στο 43’ με τον Ζιλέ, δημιούργησαν ευκαιρίες και έχασαν πέναλτι με τον Φορτούνη (53’), ισοφαρίστηκαν στο 68’ από τον Γιακουμάκη. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 84’ ο Λεονάρντο Κούτρης.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έπιασε κατά διαστήματα υψηλά στάνταρ απόδοσης και θα μπορούσε να σκοράρει γκολ και να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 25΄ μέχρι το 60΄ οι Πειραιώτες έκλεισαν τον Λεβαδειακό στα καρέ του, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραραν περισσότερα τέρματα. Χαρακτηριστικό της αστοχίας των «ερυθρόλευκων» ήταν και το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 53’, ενώ για τον Λεβαδειακό μεγάλη εμφάνιση έκανε ο κίπερ Επασί.

Οι παίκτες του Λεμονή έχασαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες στο διάστημα 25΄-35΄, με κορυφαία την σωτήρια επέμβαση του Επασί στο τετ-α-τετ με τον Ανσαριφάρντ, ωστόσο το 1-0 ήρθε πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 43’ Ταχτσίδης και Φορτούνης συνδυάστηκαν άψογα και ο Ζιλέ που πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σημειώνοντας το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κούτρης κέρδισε πέναλτι, όμως ο Φορτούνης αστόχησε και έτσι ο Λεβαδειακός βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει. Από το κόρνερ του Γιουσούφ στο 68΄, ο Γιακουμάκης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, οι Βοιωτοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Γιακουμάκη και τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση και πήρε τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κούτρης στο 84΄ δοκίμασε το αριστερό σουτ από πολύ μακριά και ο Επασί που φαινόταν να ελέγχει τη μπάλα έκανε λάθος με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ. Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες έφτασαν τους 20 βαθμούς και έπιασαν κορυφή, ενώ ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1 (Novasports 2)

Γκολ: 43′ Ζιλέ (Ολυμπιακός), 68′ Γιακουμάκης (Λεβαδειακός), 84′ Κούτρης (Ολυμπιακός)
53′ έχασε πέναλτι ο Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες:
Τριποτσέρης, Νουάνκο

Κόκκινες κάρτες:


Ολυμπιακός:
Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77′ Μάρτινς), Καρσελά (60′ Σεμπά), Φορτούνης (80′ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Ανσαριφάρντ.

Λεβαδειακός: Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58′ Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος (89′ Τόνι Σίλβα), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης