Την ήττα με 1-0 από την Άντερλεχτ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ», στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης μπήκε στο 67’ με σκόρερ τον Κάρα, μετά από λάθος του Ρομπέρτο. Στο 6’ δοκάρι είχε ο Ιντέγε.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και οι δύο ομάδες δημιούργησαν τις προδιαγραφές για να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι, όταν ο Τζούρισιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μιλιβόγιεβιτς και σούταρε, με τον Ρομπέρτο να αποκρούει, ενώ στην επόμενη φάση ο Οκάκα με κεφαλιά από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 9’. Ο Ντουρμάζ γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά και ο Ιντέγε με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Προτό. Για την Άντερλεχτ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους καταγράφηκε ακόμα ένα σουτ του Τζούρισιτς στο 23’, ενώ ο Ντουρμάζ με παρόμοιο τρόπο δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Τρομερή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έχασε ο Μιλιβόγιεβιτς στο 47’, όταν έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ ήταν αμαρκάριστος από στο ύψος του πέναλτι, ενώ στο 55’ ο Ντουρμάζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Προτό να πέσει στην δεξιά του γωνία και να παραχωρήσει κόρνερ. Ακόμα μία ευκαιρία για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα χάθηκε στο 64’ με τον Ιντέγε και τελικά η Άντερλεχτ ήταν αυτή που στάθηκε πιο τυχερή.

Στο 67’ μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα με τις γροθιές και ο Κάρα Μπότζι πλάσαρε σε κενή εστία και διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα. Μετά από την επίτευξη του γκολ επικράτησε σύγχυση καθώς ο βοηθός υπέδειξε αρχικά οφσάιντ, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 1-0 παρέμεινε.

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 1-0 (Ote Sport 2)

Γκολ: 67′ Κάρα
9′ Δοκάρι ο Ιντέγε

Κίτρινες κάρτες: Ντεφούρ, Ντεσάχτ – Σαλίνο, Ζντιέλαρ, Ντα Κόστα, Σεμπά, Μαζουακού

Κόκκινες κάρτες:

Άντερλεχτ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89′ Νούιτνικ), Ντεφούρ (89′ Σουάρες), Μπαντζί, Τζούρισιτς (74′ Τιέλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69′ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81′ Πουλίδο), Ντουρμάζ (84′ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης