Toυ Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Το θρίλερ της απαγωγής του Άλαν Πουλίδο ευτυχώς είχε αίσιο τέλος για τον στράικερ του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση διάσωσης του διεθνούς Μεξικανού στράικερ στέφθηκε με επιτυχίαΠιο συγκεκριμένα 25χρονος στράικερ, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής τα ξημερώματα της Κυριακής, είναι πλέον ελεύθερος μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η επιχείρηση διάσωσης των Αρχών, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις  στέφθηκε από επιτυχία στην περιοχή Ταμαουλίπας.

Κατά τη διάρκειά της φέρεται να τραυματίστηκε ένας από τους έξι απαγωγείς, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ όπως επισημαίνεται στα σχετικά ρεπορτάζ έναν μικροτραυματισμό αποκόμισε και ο ίδιος ο παίκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο παίκτης μετέβη σε νοσοκομείο της Βικτόρια προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη Φελίπε Αγιάλα, ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε την απελευθέρωση του Πουλίδο. «Είναι ελεύθερος,» τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως σημειώνει το mediotempo.com.

«Είναι καλά στην υγεία του,» συμπλήρωσε, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του παίκτη. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν υπήρξε πληρωμή λύτρων.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο της Βικτόρια, ο κυβερνήτης της περιοχής, Ταμαουλίπας, Εχίδιο Τόρε, έχοντας στο πλάι του τον Άλαν Πουλίδο, έκανε δηλώσεις σχετικά με το αίσιο τέλος της υπόθεσης, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Πουλίδο εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το αίσιο τέλος της υπόθεσης, τονίζοντας στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι: «Είμαι καλά, ευχαριστώ τον Θεό».

Yπενθυμίζεται ότι σήμερα τα ξημερώματα οι απαγωγείς ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια του Πουλίδο, ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωση του.

Το χρονικό της απαγωγής του

Ο Άλαν Πουλίδο απήχθη τα ξημερώματα Κυριακής μαζί με τη εκλεκτή της καρδιάς του, την Ιλεάνα Σάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ένα φορτηγάκι έκλεισε τον δρόμο στο αυτοκίνητο του επιθετικού του Ολυμπιακού και έξι ένοπλοι κουκουλοφόροι απήγαγαν το ζευγάρι, που επέστρεψε στο σπίτι του από ένα πάρτι.

Λίγο αργότερα, άφησαν τη σύντροφο του 25χρονου στην είσοδο ενός πάρκου και στις 2 τα ξημερώματα (Μεξικού) η Αστυνομία δέχθηκε μία κλήση και αμέσως σηκώθηκε ελικόπτερο για να «χτενίσει» την περιοχή, με τις αρχές του Μεξικού να φτάνουν εν τέλει στον εντοπισμό του παίκτη περίπου 30 ώρες μετά την απαγωγή του.


Η πρώτη φωτογραφία του Πουλίδο μετά τη διάσωσή του


O Πουλίδο εξηγεί τι συνέβη στην απίστευτη περιπέτειά του

Τα ξένα ΜΜΕ για τη διάσωση του Πουλίδο:

(Ο Άλαν Πουλίδο είναι ελεύθερος…)

(Διασώθηκε ζωντανός ο ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο)


(Ελεύθερος ο Άλαν Πουλίδο…)

(O Άλαν Πουλιδο διασώθηκε στην περιοχή Ταμαουλίπας…)

Η διαμάχη του με την Τίγκρες και το… σίριαλ της μεταγραφής του στους Πειραιώτες

O Άλαν Πουλίδο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού και στεφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με το συγκρότημα του Σίλβα, έχοντας οκτώ συμμετοχές και πέντε γκολ. Τι μεσολάβησε όμως μέχρι να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο παίκτης; Ας φρεσκάρουμε εμείς λίγο τη μνήμη όσων δεν θυμούνται.

Η μεταγραφή του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις μεξικάνικες σαπουνόπερες. Κι αυτό γιατί πέρασε κυριολεκτικά από 40 κύματα μέχρι να έρθει στους Πειραιώτες.

Το όνομά του είχε γραφτεί για πρώτη φορά στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ τον Απρίλιο του 2015 και έμελλε να μείνει στον… αφρό του για 15 μήνες, καθώς η Τίγκρες φρόντισε να βάλει πολλά εμπόδια στη μετακίνησή του στο λιμάνι.

Πιο συγκεκριμένα, η Τίγκρες υποστήριζε πως ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, αλλά έχει συμβόλαιο ως το 2016, και αν η ελληνική ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει θα έπρεπε να πληρώσει τη ρήτρα, ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο παίκτης υποστήριζε ότι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του, με το Μουντιάλ της Βραζιλίας να τρενάρει τις εξελίξεις, δεδομένου ότι ο παίκτης ήταν στην αποστολή των «σομπρέρος», χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Άμα τη λήξει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο νεαρός στράικερ προσέφυγε στη Μεξικανική Ομοσπονδία για να αποδείξει ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, με την Τίγκρες στον αντίποδα να παρουσιάζει ένα άλλο, το οποίο εξέπνεε το 2016.

Τον Αύγουστο η Ομοσπονδία δικαίωσε τον μεξικάνικο σύλλογο και ο παίκτης πήρε την κατάσταση στα χέρια του καταθέτοντας προσφυγή στη FIFA.

Ωστόσο ο Πουλίδο έκανε ένα βήμα παραπάνω και προσέφυγε επίσης στο CAS για να αποδείξει ότι είναι ελεύθερος.

Το ίδιο διάστημα έκανε ατομικές προπονήσεις στην Ιταλία, αφού αρνιόταν να επιστρέψει στην Τίγκρες, με την οποία είχαν φτάσει να είναι κυριολεκτικά στα… μαχαίρια, δεδομένου ότι του έφραζε τον δρόμο προς το ευρωπαϊκό του όνειρο (Ολυμπιακός).

Περιμένοντας τη FIFA και το CAS να αποφανθούν για την υπόθεσή του, ο Μεξικανός επιθετικός παρέμενε στο Μιλάνο, για να φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2015, όταν τελικά ήρθε στην Ελλάδα,  όχι όμως για τον Ολυμπιακό, αλλά για λογαριασμό του Λεβαδειακού.

Ο παίκτης, ο οποίος είχε πάρει από τη FIFA προσωρινή μπλε κάρτα, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με τους Βοιωτούς, εκμεταλλευόμενος το συγκεκριμένο… παραθυράκι στον κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με τη μεταγραφή του στους «πράσινους», όπως είναι φυσικό, να προκαλεί αίσθηση.

Έναν μήνα περίπου μετά την ενσωμάτωσή του στην ομάδα της Λιβαδειάς ο Πουλίδο ξεσκόνισε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια κάνοντας το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο απέναντι στον Πλατανιά, όπου μάλιστα σκόραρε, ενώ με καθυστέρηση ενός έτους, ο παίκτης τον περασμένο Ιούλιο έπιασε… λιμάνι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης