Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Ξάνθης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με γκολ του Ανσαριφάρντ (26’ πεν., 57’) και του Φορτούνη (69’), ενώ η Ξάνθη αγωνίστηκε από το 59’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κασάδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο επιθετικά και προσπάθησε να βρει τα γκολ που θα του χάριζαν τη νίκη. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία καταγράφηκε στο 19ο λεπτό, όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε την προβολή αστοχώντας ελάχιστα μετά την ασυνεννοησία του Κασάδο με τον τερματοφύλακά του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες αύξησαν την πίεση τους και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 26ο λεπτό ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι από τον Φασίδη και ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, ο Ζίβκοβιτς ξεδίπλωσε το ταλέντο του και επενέβη σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις, κρατώντας την Ξάνθη μέσα στο παιχνίδι. Στο 40’ έκανε μεγάλη απόκρουση στην προβολή του Ανσαριφάρντ, στο 43΄ πέτυχε διπλή απόκρουση στα σουτ των Μιραλάς – Φορτούνη και στο 44΄ καθάρισε και την προσπάθεια του Πάρντο. Λίγο νωρίτερα, στο 36΄ ο Ρομαό είχε «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης σουτάροντας έξω από την περιοχή με δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να βάλουν… φωτιά στο παιχνίδι στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, όταν ο Τριάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και πλάσαρε τον Προτό, αλλά ο Σισέ πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 57΄ οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από σέντρα του Φιγκέιρας και δύο λεπτά αργότερα ο εκνευρισμένος Κασάδο άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για ισάριθμα φάουλ στον Πάρντο μέσα σε πέντε λεπτά!

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικό, με τον Φορτούνη να προσθέτει το όνομά του στους σκόρερ όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του 17χρονου Μελιόπουλου και νίκησε τον Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-0 (Novasports 1)

Γκολ: 26′ πεν., 57′ Ανσαριφάρντ, 69′ Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες:
Φιγκέιρας, Πάρντο – Τριάδης, Κασάδο

Κόκκινες κάρτες:
59′ Κασάδο

Ολυμπιακός:
Προτό, Φιγκέιρας (80′ Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μιραλάς (85′ Σεμπά), Πάρντο, Ανσαριφάρντ.

Ξάνθη:
Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Τριάδης (62′ Σιλά), Κασάδο, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά (74′ Λισγάρας), Φασίδης (87′ Σουλεϊμάν), Ντουρίτσκοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης