Ο Ολυμπιακός, έστω και διά πυρός και σιδήρου, πέρασε νικηφόρα το Σάββατο με 4-3 από τη Νέα Σμύρνη, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League.

Η ομάδα του Λεμονή έπαιξε κατά διαστήματα ωραία ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να είχε φτάσει πολύ πιο εύκολα στο «διπλό», ωστόσο δεν  αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες της, με αποτέλεσμα οι μαχητικοί «κυανέρυθροι» να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το ματς. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχουν δίκαια παράπονα από τον διαιτητή Οι γηπεδούχοι έχουν δίκαια παράπονα από τον διαιτητή Ευαγγέλου, που δυστυχώς τα έκανε μαντάρα στο τέλος…Ευαγγέλου, που δυστυχώς τα έκανε μαντάρα στο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε ένα αυστηρό πέναλτι στον Φορτούνη, με το οποίο ήρθε το νικητήριο γκολ των Πειραιωτών πριν κλείσει τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι, όταν ο Φιγκέιρας κλώτσησε και «γκρέμισε» τον Χατζισαφί μέσα στην περιοχή.

Πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (37΄, 45΄) κόντρα στην παλιά ομάδα του, ενώ το πρώτο σημείωσε ο Σισέ (19΄) και το τελευταίο ο Φορτούνης με πέναλτι στο 87΄.

Ο Σπιριντόνοβιτς μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μασούντ με πέναλτι στο 82΄ και ο Ντουρμισάι στο 84΄ σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων, που γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους για φέτος.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τραγικό λάθος του Φιγκέιρας έφερε τον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα του αγώνα να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο Πορτογάλος αμυντικός, αντί να γυρίσει στον Προτό, «έστρωσε» στον Σπιριντόνοβιτς, που στο 3ο λεπτό έκανε το 1-0.

Εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι», όπως συμβαίνει όταν έχουν τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, δεν πτοήθηκαν.

Έβαλαν την μπάλα κάτω και άρχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους και οι φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Και κάπως έτσι ήρθαν και τα γκολ και μάλιστα 3 στον αριθμό, μέχρι να συμπληρωθεί το 45λεπτο.

Στο 19΄ μετά από φάουλ του Φορτούνη ο Σισέ με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα κεφαλιά του Πάρντο τράνταξε το δοκάρι του Πανιωνίου.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ανσαριφάρντ, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» και, με δύο γκολ στο 37΄ και στο 45΄ κόντρα στην παλιά ομάδα του, έκανε το 3-1, ενώ ενδιάμεσα ο Πάρντο έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 39΄ και στο 43΄.

Στο β΄ μέρος ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε και ο Πανιώνιος απείλησε με τον Λάμπρου στο 61΄ και τον Σπιριντόνοβιτς στο 74΄, αλλά ο Προτό ήταν σε ετοιμότητα.

Για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το ματς πήρε «φωτιά». Στο 82΄ ο διαιτητής Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Προτό στον Σπιριντόνοβιτς, ο Μασούντ το εκτέλεσε και έκανε το 2-3.

Δύο λεπτά μετά (84΄), ο Ντουρμισάι βρέθηκε απέναντι από τον Προτό και ισοφάρισε, ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων κράτησε για πολύ λίγο.
Κι αυτό γιατί στο 87΄ ο Ευαγγέλου έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι στο μαρκάρισμα του Οικονόμου πάνω στον Φορτούνη, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 4-3.

Η αγωνία κράτησε και στις καθυστερήσεις, καθώς στο 91΄ η μπάλα μετά το φάουλ του Χατζισαφί πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Μάλιστα στο 93΄ ο Πανιώνιος ζήτησε δικαίως πέναλτι σε ανατροπή του Φιγκέιρας στον Χατζισάφι, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται, με το 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού να παραμένει μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς παρακολούθησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και μάλιστα φορώντας μια μπλε φανέλα της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Kίτρινες: Μασούντ, Γεσίλ, Οικονόμου – Οτζίτζα, Ταχτσίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71΄ Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Σιώπης, Κόρμπος (81΄ Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60΄ Λάμπρου), Γεσίλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ρομαό, Οτζίτζα (64΄ Ταχτσίδης), Φορτούνης (88΄ Μποτία), Σεμπά, Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75΄ Τζούρτζεβιτς).

Τάκης Λεμονής: «Δεν είμαι ευχαριστημένος, γλυκόπικρη η γεύση»

Μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του ο Τάκης Λεμονής δεν έκρυψε κάτω από το χαλί της νίκης του Ολυμπιακού τα προβλήματα που εμφάνισε η ομάδα του τονίζοντας ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των Πειραιωτών.

«Πρέπει να δούμε ξανά κάποια πράγματα για να έχουμε σαφή εικόνα του ματς. Για 70 λεπτά ελέγχαμε είχαμε τον πλήρη έλεγχο του ματς, έπρεπε να βάλουμε ακόμα δύο γκολ ακόμα μέχρι εκείνο το σημείο. Αντιδράσαμε γρήγορα μετά το γκολ που δεχθήκαμε στο ξεκίνημα και πήραμε νίκη που αφήνει γλυκόπικρη γεύση.

Δεν ήταν καλή η αντίδραση που είχαμε στο τέλος, πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε για να βρούμε λύσεις. Ήταν πολύ μεγάλη ψυχρολουσία στο 1-0 που δεχθήκαμε, προερχόμασταν από άσχημα αποτελέσματα, έδειξε να κυλάει καλά, δημιουργήσαμε φάσεις, Πάνω από όλα η νίκη. Αν πω ότι είμαι ευχαριστημένος με τη γενικότερη εικόνα δεν θα είναι αλήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός.

Ανσαριφάρντ: «Ήμουν ακόμα και εκτός προπονήσεων, περίμενα την ευκαιρία μου»

Από την πλευρά του ο Καρίμ Ανσαριφάλντ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ για λογαριασμό των ερυθρόλευκων τόνισε: «Περίμενα την ευκαιρία μου. Δύο μήνες προσπαθούσα αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Ήμουν έξω από όλα. Ακόμα και από τις προπονήσεις. Δούλευα πολύ και περίμενα την ευκαιρία μου κι ευχαριστώ τον Θεό».

Αναφορικά με το ματς είπε: «Ήταν καλή ευκαιρία για μένα γιατί τους τελευταίους δύο μήνες ήμουν απ’ έξω από όλα από την ομάδα. Ήταν δύσκολο για μένα να παίξω 90 λεπτά μετά από δύο μήνες χωρίς αγώνες. Ευχαριστώ τον κύριο Λεμονή γιατί μου έδωσε την ευκαιρία».

Για το γεγονός ότι δε πανηγύρισε τα γκολ του τόνισε: «Όλοι το ξέρουν, πως όταν ήρθα στην Ελλάδα υπέγραψα για τον Πανιώνιο. Μου έδωσε την ευκαιρία η ομάδα να φανώ και να αγωνιστώ. Έτσι έκρινα για τον πανηγυρισμό μου γιατί αυτό άξιζε στους φιλάθλους αυτής της ομάδας. Το είχα αποφασίσει. Από σεβασμό και από αγάπη προς τον κόσμο του Πανιωνίου. Εχω μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους».

Κλείνοντας ερωτηθείς για τον Μπέσνικ Χάσι, που τον είχε θέσει στο περιθώριο, ανέφερε: «Δεν θέλω ν’ απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση».

Γρηγορίου: «Κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα μάτια»

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη μαχητικότητα των παικτών του αλλά δυσαρεστημένος για την ήττα της ομάδας του.

«Έγινε ένα απίστευτο ματς σε εξέλιξη, προφανώς όσοι το παρακολούθησαν θα ήταν χαρούμενοι ως προς την εικόνα. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί προηγηθήκαμε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και εκεί φαινόταν ότι ψυχολογικά είχαμε το πάνω χέρι.

Είχα πει στα παιδιά να πιέσουν ψηλά και να αιφνιδιάσουμε τον Ολυμπιακό, αυτό συνέβη, προηγηθήκαμε, αλλά μετά κάναμε το χειρότερο ημίχρονο από την ημέρα που είμαι εδώ. Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ισοφάριση από τον Σισέ. Το είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτό. Δουλέψαμε στην ανασταλτική μας λειτουργία στα φάουλ και στα κόρνερ, αλλά υπερτερούσε ο Ολυμπιακός.

Μετά το 1-1 είχαμε μία καλή φάση για το 2-1, αλλά αντιθέτως έγινε το 1-2. Επαναλαμβάνω ότι για εμένα ήταν το χειρότερο ημίχρονο που κάναμε από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα. Στο ημίχρονο είπαμε κάποια πράγματα με τους παίκτες, θέλαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, θέλαμε να μην πέσουμε αμαχητί, από ένα σημείο και μετά κιόλας γιατί μπήκαμε στο καλά στο δεύτερο ημίχρονο και μας ανήκει το δεύτερο ημίχρονο. Χρησιμοποιήσαμε ό,τι επιθετικό όπλο είχαμε. Φέραμε το ματς στα ίσα και όταν χάνεις ένα παιχνίδι στο 87′ με πέναλτι μετά από τέτοια προσπάθεια στο δεύτερο μέρος απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, εννοείται ότι είσαι πάρα πολύ στενοχωρημένος.

Μακάρι αυτό το δεύτερο ημίχρονο να μείνει υποθήκη για τα επόμενα ματς που ακολουθούν. Κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα μάτια και αυτό που έχω ξαναπεί είναι ότι έχουμε αλλάξει φέτος φιλοσοφία. Θέλαμε να παίξουμε ανοικτό ποδόσφαιρο κι αυτό κάναμε. Σίγουρα στο τέλος του παιχνιδιού θα μπορούσε μία από τις δύο ομάδες να πάρει το ματς και για αυτό είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί κέρδισε ο Ολυμπιακός. Συγχαρητήρια στον κόσμο και στα παιδιά. Εξάλλου δεν έχω να πω κάτι στα παιδιά μετά την εξέλιξη που είχαμε σε αυτό το ματς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης