Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο «Γηραιός» επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ που σημείωσε στο 72’ ο Λεοζίνιο. Στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις, λόγω αποβολής του Βίτορ.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δημιούργησε ελάχιστες φάσεις για να φτάσει στο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 4’ με τον Κίτσιου όμως να μην μπορεί να σκοράρει, καθώς ο Ζιαμπάρης έβαλε την κόντρα στο κοντινό σουτ.

Ο Ηρακλής απάντησε στο 21’ με δυνατό σουτ του Κυριακίδη, ενώ ο Πέλκας επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να πλασάρει τον Περνίς. Άουτ πέρασε στο 26’ το σουτ του Κίτσιου, ενώ στο 39’ ο Μπερμπάτοφ με το κεφάλι δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος» μπήκε πιο δυναμικά και σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Μπερμπάτοφ, που έκανε κίνηση προς την μπάλα υποδείχθηκε οφσάιντ, ενώ την μπάλα έστειλε στα δίχτυα ο Μυστακίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 59’ ο Βελλίδης νίκησε τον Βέλλιο στο τετ-α-τετ, ενώ ευκαιρία έχασε στο 68’ και ο Κυριακίδης. Η μεγαλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 71’ με τον Πέλκα να «τσιμπάει» τη μπάλα και να σημαδεύει το δοκάρι!

Ότι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ, το πέτυχε ο Ηρακλής, ο οποίος σκόραρε και πήρε τη νίκη. Στο 73′ ο Βέλλιος έβγαλε τον Λεοζίνιο στην αντεπίθεση και ο τελευταίος, αφού άδειασε δύο παίκτες, πλάσαρε τον Βελλίδη και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν σκόραρε με αποτέλεσμα να χάσει το παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Ηρακλή κατά την αποχώρηση τους από τον αγωνιστικό χώρο χειροκροτήθηκαν από τους φίλους του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στα επίσημα της Τούμπας!

ΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-1 (Novasports 1)

Γκολ: 72′ Λεοζίνιο

Κίτρινες κάρτες:
Κάτσε – Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης, Μπουκουβάλας, Περνίς, Πορτουλίδης

Κόκκινες κάρτες:
90′ Βίτορ

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):
Βελλίδης, Κίτσιου (64′ Χαρίσης), Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Βίτορ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Λέοβατς (46′ Μυστακίδης), Σάμπο, Μπερμπάτοφ (79′ Γκολάσα).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος):
Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62′ Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79′ Πορτουλίδης), Μπουλούτ, Βέλλιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης