Σύμφωνα με τους ερευνητές της Εταιρείας Μελέτης Συμπεριφοράς Φαγητού (SSIB), όταν καταναλώνουμε το φαγητό μας σε μικρές μπουκιές, καταφέρνουμε όχι μόνο να ελέγχουμε ευκολότερα το βάρος μας και να διατηρούμαστε στα επιθυμητά κιλά, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο χορταίνουμε γρηγορότερα και ικανοποιούμαστε γευστικά περισσότερο, από το να τρώγαμε ένα μεγάλο κομμάτι με τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

Η μελέτη παρουσιάζεται στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας στη Ζυρίχη, ενώ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Devina Wadhera από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ, προτείνεται το εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κόβοντας το γεύμα σε μικρότερα κομμάτια, μπορεί να είναι ευεργετικό για όσους κάνουν δίαιτα και επιθυμούν να κάνουν το γεύμα τους πιο χορταστικό και ευχάριστο, διατηρώντας παράλληλα και τον έλεγχο στο φαγητό».

Πηγή: www.medicalnewstoday.com

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης