Ευθεία παρέμβαση λίγες ώρες πριν τις εκλογές επιχειρεί με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο οποίος χαρακτηρίζει ιστορική ευθύνη και υποχρέωση όλων μας την «διάσωση της πατρίδας». Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΕΣΠ σημειώνονται τα εξής :

«Ενόψει της κρισιμότητας του εκλογικού αποτελέσματος, ο ΕΣΠ τονίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεινή θέση της Ελλάδας, που είναι κατ’ εξοχήν έργο όσων την κυβέρνησαν, είναι αδιαμφισβήτητη. Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις με βεβαιότητα, γιατί ζούμε μια περίοδο που δεν έχει προηγούμενο.

Η επόμενη ημέρα είναι κρίσιμη για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικές σκοπιμότητες. Με αίσθημα ευθύνης θα πρέπει να παραμεριστούν προσωπικές φιλοδοξίες. Γιατί σημασία δεν έχει το μέλλον του κάθε κόμματος και η ατομική επιδίωξη κάθε πολιτικού, αλλά να κυβερνηθεί η χώρα.

Την επομένη των εκλογών επιβάλλεται να διαμορφωθεί, χωρίς καθυστέρηση, Κυβέρνηση εθνικού σκοπού, που με συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, θα απεγκλωβίσει τη χώρα από τις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότησή της, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο και στην ανάπτυξη και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινωνία μας σήμερα πλήττεται από το αίσθημα της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της απαισιοδοξίας σε όλα τα επίπεδα. Οι πολίτες δεν αγωνιούν για το πιο κόμμα θα είναι ο νικητής των εκλογών, αγωνιούν για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, για το μέλλον το δικό τους και τις προοπτικές των παιδιών τους.

Το εμπόριο, που αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης, δίνει αληθινό αγώνα επιβίωσης. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, για να διαφυλαχθεί ο παραγωγικός ιστός, αλλά και η κοινωνική συνοχή.

Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι η διάσωση της πατρίδας μας και είναι ιστορική ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης