Μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην δομή του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του εμβρύου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας την δομή του εγκεφάλου ποντικιών – και εκτιμούν πως το εύρημά τους εξηγεί γιατί τα παιδιά παχύσαρκων γονέων έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να γίνουν εξαιρετικά παχύσαρκα μεγαλώνοντας.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή της εγκύου επηρεάζει την μελλοντική σιλουέτα του παιδιού της μέσω αλλαγών που επιφέρει στο DNA του.

Διαβάστε την συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης