Μπορεί τα μάτια να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, το χαμόγελο, ωστόσο, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα μας. Σίγουρα δεν θα σας αρέσει να έχετε ένα χαμόγελο το οποίο αποκαλύπτει δόντια που έχουν κιτρινωπή ή καφετί απόχρωση, ή έχουν λεκέδες. Το σμάλτο των δοντιών είναι πορώδες και αυτό το καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητο στους λεκέδες από τις χρωστικές ουσίες σε τροφές και ποτά. Ουσιαστικά, το χρώμα κάθε τροφής απορροφάται σε μικρό ποσοστό από τα δόντια σας και δημιουργούνται αντιαισθητικοί λεκέδες.

Δείτε τις τροφές που είναι περισσότερο υπεύθυνες για την εμφάνιση λεκέδων στα δόντια:

Καφές: Λόγω του σκούρου χρώματος και της όξινης φύσης του, ο καφές εύκολα προσκολλάται στο σμάλτο των δοντιών σας, με αποτέλεσμα αυτά να χρωματίζονται καφέ. Αν προσθέτετε λίγο γάλα στον καφέ σας μπορεί να μειώσετε τον χρωματισμό που αυτός δημιουργεί στα δόντια σας.

Τσάι: Το τσάι έχει την ίδια ισχυρή επίδραση με τον καφέ, επειδή περιέχει τανίνες, αλλά και επειδή είναι συνήθως σκουρόχρωμο. Αποφύγετε τις πολύ σκούρες ποικιλίες τσαγιού και προτιμήστε το πράσινο ή το λευκό για λιγότερους λεκέδες στα δόντια.

Κόκκινο κρασί: Μελέτες δείχνουν ότι το κρασί μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί ως εκ τούτου να είναι καλό για το στόμα και τις ασθένειες των ούλων, αλλά το βαθύ κόκκινο χρώμα του και οι τανίνες που περιέχει διασφαλίζουν ότι μέρος αυτού του χρώματος μένει πάνω στα δόντια σας. Εάν δεν μπορείτε να… αντισταθείτε, ξεπλύνετε το στόμα σας έπειτα από κατανάλωση κρασιού με λίγο νερό, προκειμένου να μην αφήσετε τα υπολείμματα κρασιού για πολλές ώρες επάνω στα δόντια σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης