του Δημήτρη Αδάμη
Οι ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ και ο σκηνοθέτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΗΣ
συνεχίζουν για λίγες παραστάσεις την περσινή αγαπημένη παράσταση των παιδιών για 3 μόνο Κυριακές ( 17, 24 και 31 Οκτωβρίου 2010 )
Οι μαγικές σβούρες μετά από την επιτυχημένη τους περιοδεία σε σημαντικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα επιστρέφουν για να χαρίσουν στα παιδιά της Αθήνας για λίγες παραστάσεις ακόμα την πιο λαμπερή θεατρική παράσταση, μιας και ο ουρανός θα είναι γεμάτος αστέρια.
Είναι η παράσταση που αγάπησαν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και κρύβει μια μεγάλη έκπληξη: Η αποκάλυψη της παράστασης είναι η μουσική της.
Τα παιδιά θα απολαύσουν τον άγνωστο ,στους πολλούς , κύκλο τραγουδιών του υπέροχου Μωρίς Ραβέλ , βασισμένο σε ελληνικά δημοτικά τραγούδια!
Είναι το παραμύθι που κατάγεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε και που έχει γνωρίσει δεκάδες παραλλαγές. Τότε που γιαγιάδες και παραμυθάδες έδιναν με τις ιστορίες τους εξήγηση στα φαινόμενα της φύσης, στα μαγικά μυστικά αυτού του κόσμου. Τότε που τα παραμύθια έστρεφαν τα βλέμματα των παιδιών ψηλά στον ουρανό για να ακολουθήσουν τον δρόμο των αστεριών.
Τα παιδιά, στην παράσταση, θα μπουν στον κόσμο μιας έναστρης νυχτιάς καθώς αστεράκια θα προβάλουν μαγικά παντού. Η ευαισθησία και το χιούμορ εναλλάσσονται συνεχώς .Τα μικρότερα παιδιά θα αγαπήσουν το πιο περιπετειώδες και τρυφερό παραμύθι που έχει γραφτεί ενώ τα μεγαλύτερα θα ταυτιστούν με τους δύο ήρωες-έφηβους που απέδειξαν πως η αγάπη είναι ένα φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία, το θυμό και την οργή.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση – Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή: μαγικές σβούρες*
Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους.
Παραστάσεις: 11:15 και 15:00
Γενική Είσοδος : 15 ευρώ
Για παιδιά 3-12 ετών
Από 28 Νοεμβρίου :Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Νίκη Αναστασίου , Αντώνης Γκρίτσης , Κων/νος Μπούντας,
Δημήτρης Πάσσος , Έλενα Σταμάτη , Νίκος Σταματόπουλος
Μαριλίζα Χρονέα .
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Βουκουρεστίου 10,Σύνταγμα

