Φανατικοί ισλαμιστές ανατίναξαν άλλο ένα σχολείο θηλέων στο Βορειοδυτικό Πακιστάν.  Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκε το κτίριο, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σχολείο θηλέων στο χωριό Μάτνι, στα περίχωρα του Πεσαβάρ, και είναι η τέταρτη επίθεση εναντίον εκπαιδευτικού ιδρύματος στην περιοχή από την αρχή της εβδομάδας. Και αυτή, όπως οι προηγούμενες, αποδίδεται στους φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι στην περιοχή της κοιλάδας Σουάτ έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 191 σχολεία, τα 122 από τα οποία θηλέων, από το καλοκαίρι του 2007, όταν εδραίωσαν τον έλεγχό τους στην περιοχή, στερώντας έτσι από την εκπαίδευση περίπου 62.000 μαθητές.

Από τότε, τα μεικτά σχολεία για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών -μία αρχή που απορρίπτουν οι φανατικοί ισλαμιστές- έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή Σουάτ, όπου από τα τέλη Απριλίου ο Πακιστανικός Στρατός επιχειρεί εναντίον τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης