Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα Sachsenring στη Γερμανία ήταν υπόθεση Francesco Bagnaia καιΑπό την απογοήτευση της Βαρκελώνης, στην pole position του Sachsenring ο Bagnaia. Ducati. Ο Ιταλός αναβάτης είδε δείξει από τις δοκιμές της Παρασκευής κιόλας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ικανός να κινηθεί σε ρυθμούς ρεκόρ πίστας. Το μεσημέρι του Σαββάτου απέδειξε ότι έχει τη δύναμη να κατέβει στο 1:19, κάτι που τελικά κατάφερε και με το 1:19.931 πήρε την 3η του φετινή pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha στη δεύτερη προσπάθειά του πίεσε στο όριο τη μοτοσικλέτα του και κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά στον Bagnaia, αλλά όχι να του πάρει την pole. Από την πρώτη σειρά του grid για τον αγώνα της Κυριακής θα εκκινήσει ο Johann Zarco με την Pramac Ducati ο οποίος έδειξε να έχει την ταχύτητα που χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα.

Συνεχίζει την εξαιρετική φόρμα του ο Di Giannantonio.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι Aleix Espargaro με Aprilia, Fabio Di Giannantonio με Gresini Ducati και Jack Miller με Ducati. Στην 7η θέση είχαμε ακόμα μια Ducati, αυτήν τη φορά του Luca Marini της ομάδας του Valentino Rossi, ενώ ο Jorge Martin έμεινε τελικά στην 8η θέση. Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Maverick Vinales στην 9η θέση με την εργοστασιακή Aprilia, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Taka Nakagami παρά την πτώση που είχε στη δεύτερη προσπάθειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Εκτός GP ο Alex Rins

Ακόμα ένα μέτριο Σάββατο είχαν οι αναβάτες της KTM με τον Miguel Oliveira και τον Brad Binder να μένουν στην 14η και 15η θέση. Ο τρίτος της βαθμολογίας Enea Bastianini έμεινε μόλις στην 17η θέση, ενώ o Franco Morbidelli με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha απογοήτευσε στην 20ή θέση. Ένα από τα σημαντικά νέα της ημέρας ήταν ότι ο Alex Rins της Suzuki δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα της Κυριακής καθώς ο τραυματισμός του στον καρπό από το GP της Βαρκελώνης του προκαλεί προβλήματα και πόνο.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00 με μετάδοση από την CosmoteTV.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Εκτός GP Γερμανίας ο Alex Rins.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Γερμανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το Sachsenring

Αγώνας πρωταθλητών στο World Ducati Week 2022

Επίσημο: Ο Jack Miller στην KTM MotoGP για δύο χρόνια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης