Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο 17-19 Ιουνίου στην πίστα Η Honda κερδίζει ασταμάτητα στο Sachsenring από το 2010.Sachsenring στη Γερμανία. Το «The Ring», όπως ονομάζεται η γερμανική πίστα, βρίσκεται κοντά στην πόλη της Δρέσδης και αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους αγώνες μοτοσικλέτας στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής τα πράγματα στο MotoGP έχουν κυλήσει προς όφελος του Fabio Quartararo. Ο Γάλλος αναβάτης διέλυσε τους αντιπάλους του στον προηγούμενο αγώνα της Βαρκελώνης και έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά από τον 2ο στη βαθμολογία. Ο αναβάτης της Yamaha είδε τους σημαντικότερους αντιπάλους του να φεύγουν από τη Βαρκελώνη χωρίς κανέναν βαθμό με τους Pecco Bagnaia, Enea Bastianini και Alex Rins να εγκαταλείπουν τον αγώνα με πτώσεις.

Εξαιρετικά φορμαρισμένος ο Fabio Quartararo, φαβορί για τη νίκη στη Γερμανία.

Τα σενάρια έχουν πάρει φωτιά στις μεταγραφές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μοναδικός που συνεχίζει να ακολουθεί από κοντά τον Quartararo είναι ο Aleix Espargaro με την Aprilia. ΟQuartararo, Espargaro και στο βάθος… Vinales. Ισπανός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει ακόμα ένα βάθρο στη Βαρκελώνη, αλλά ένα σπάνιο λάθος όταν δεν υπολόγισε σωστά τους γύρους και νόμιζε ότι τερμάτισε τον αγώνα στον προτελευταίο γύρο, τον άφησε εκτός τριάδας. Ο αναβάτης που αναμένεται να λείψει περισσότερο στη Γερμανία είναι ο Marc Marquez με την Repsol Honda. Ο Ισπανός έχει κερδίσει τους 8 τελευταίους αγώνες στο Sachsenring στη μεγάλη κατηγορία και έχει χαρακτηριστεί «King of the Ring», ωστόσο φέτος δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα καθώς αναρρώνει από την επέμβαση στο χέρι του.

Στο μεταγραφικό παζάρι, είχαμε την βόμβα της μετακίνησης του Jack Miller από την Ducati στην εργοστασιακή ομάδα της KTM. Αυτό σημαίνει ότι ο Miguel Oliveira μένει προς αναζήτηση νέας ομάδας, ενώ ο Enea Bastianini είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Miller στην εργοστασιακή Ducati. Το τελευταίο σενάριο αναφέρει ότι ο Jorge Martin ίσως μετακομίσει στην εργοστασιακή ομάδα της Honda, στη θέση του Pol Espargaro, αφήνοντας στον Oliveira τη θέση της Pramac Ducati ή της θέση της Gresini.

Τραγικό λάθος του Aleix Espagraro στη Βαρκελώνη, έχασε πολύτιμους βαθμούς.

Προβλέψεις για το GP στο Sachsenring

Το ρητό λέει ότι όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια και στην περίπτωση του MotoGP όταν λείπει ο H διαφορά Quartararo-Espargaro στη βαθμολογία είναι 22 βαθμοί.Marc Marquez έχουμε πολλούς υποψηφίους για νίκη. Τον πρώτο λόγο για τη νίκη έχει ο φορμαρισμένος Fabio Quartararo, ο οποίος αναμένεται να βρει σθεναρή αντίσταση από τον Aleix Espargaro με την Aprilia. Στο «κόλπο» της νίκης αναμένεται να είναι οι αναβάτες της Pramac Ducati, ενώ για το βάθρο θα παλέψουν οι Bagnaia, Miller, Mir και Bastianini. Η έκπληξη στο Sachsenring αναμένεται να έρθει από τον Maverick Vinales ο οποίος συνεχώς ανεβαίνει και δεν αποκλείεται να τον δούμε να παίρνει το πρώτο του βάθρο στη Γερμανία.

 

Πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου στη Γερμανία

Παρασκευή 17 Ιουνίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
15:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 18 Ιουνίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
14:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
15:10 Κατατακτήριες Q1
15:35 Κατατακτήριες Q2

Κυριακή 19 Ιουνίου

12:00 Αγώνας Moto3
13:20 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγώνας πρωταθλητών στο World Ducati Week 2022

Επίσημο: Ο Jack Miller στην KTM MotoGP για δύο χρόνια

Το MotoGP επιλέγει τη βιωσιμότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης