Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Marc Marquez επισκέφτηκε την ομάδα γιατρών που τον παρακολουθεί στη Μαδρίτη προκειμένου ναΑυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε ξανά στις πίστες τον 8 φορές πρωταθλητή. αξιολογήσει την κατάσταση του δεξιού του χεριού. Έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση που πραγματοποίησε ο αναβάτης MotoGP στην Minnesota των ΗΠΑ, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά με το οστό στον βραχίονα να έχει τοποθετηθεί σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Dr. Joaquin Sanchez Sotelo, Dr. Samuel Antuna και Dr. Angel Cotorro που εξέτασαν τον Marquez βρήκαν την πορεία ανάρρωσης του χεριού του εξαιρετική και του επέτρεψαν να μπει στην επόμενη φάση αποθεραπείας του. Αυτή, περιλαμβάνει ασκήσεις κινητικότητας στο εγχειρισμένο χέρι με φυσιοθεραπείες, αλλά και αερόβια άσκηση για επαναφορά.

 

Ο Marquez τόνισε: «Κάναμε μεγάλο βήμα στη διαδικασία ανάρρωσης. Στον δεύτερο έλεγχο, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το οστό έχει τοποθετηθεί σωστά και έχοντας πετύχει αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε φυσικοθεραπεία στο δεξί χέρι και αερόβια προπόνηση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανακτώ την κινητικότητα στο χέρι για να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία ανάρρωσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική ομάδα για την θεραπεία και την προσοχή τους».

Θυμίζουμε ότι ο Marc Marquez τραυματίστηκε στη Jerez το 2020 στο χέρι και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια τεράστια περιπέτεια. Έπειτα από 3 επεμβάσεις κατάφερε να επιστρέψει στις πίστες το 2021 και το 2022, ωστόσο ο πόνος και η δυσκολία στην κινητικότητα του χεριού τον έκαναν να υποφέρει. Τελικά, αποφάσισε να προβεί και σε 4η επέμβαση, αυτήν τη φορά στην Αμερική με την ελπίδα ότι αυτήν τη φορά θα γίνει σωστή δουλειά και θα μπορέσει επιτέλους να επιστρέψει δυνατός στη σέλα της Honda του.

Βίντεο με την επιστροφή του Marc Marquez και τη νίκη στη Γερμανία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ανηφορικός δρόμος της αποθεραπείας του Marc Marquez

Αρνητικό ρεκόρ για τη Honda στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης