Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Grand Prix της Γερμανίας στην πίστα του Sachsenring αποδείχτηκε εφιαλτικό για την Honda. Σε μιαΤα ρεκόρ είναι για να σπάνε… απλά κάποια δεν είναι τόσο ευχάριστα. πίστα που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία με συνεχόμενες νίκες από το 2010 μέχρι και το 2021 το HRC φέτος κατάφερε να φύγει από τη Γερμανία με ένα αρνητικό ρεκόρ στις βαλίτσες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια η Honda αποτυγχάνει να πετύχει έστω και έναν βαθμό σε αγώνα του πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν στο πολύ μακρινό 1982 στο GP της Γαλλίας όπου η Honda δεν πήρε βαθμούς για τον απλούστατο λόγο ότι μποϊκόταρε τον αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι ένα ρεκόρ 40 ετών και 663 αγώνων έσπασε βυθίζοντας το HRC σε ακόμα πιο βαθειά κρίση.

Αυτό είναι ένα σχεδόν μόνιμο θέαμα για την Repsol Honda και τον Pol Espargaro.

Η απουσία του Marc Marquez έχει στοιχίσει πάρα πολύ στην Honda καθώς ο Ισπανός αναρρώνει από ακόμα μια επέμβαση στο χέρι. Οι Pol Espargaro, Alex Marquez και Taka Nakagami είναι ανήμποροι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Honda, ενώ και ο Stefan BRadl ο οποίος αντικαθιστά τον Marquez το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει τον αγώνα στην 16η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η Honda πρέπει να αντιδράσει και μάλιστα άμεσα. Η μοτοσικλέτα πρέπει να βελτιωθεί, O Bradl έκανε έντονα παράπονα στο HRC μετά το τέλος του αγώνα για εγκαύματα στο πόδι.πρέπει να γίνει πιο εύκολη να οδηγηθεί από περισσότερους αναβάτες και όχι μόνο από έναν όπως στο παρελθόν. Αποδείχτηκε ότι η στήριξη σε έναν μόνο αναβάτη, στο μοναδικό ταλέντο του Marc Marquez, δεν ήταν η σωστή προσέγγιση καθώς στην πρώτη ατυχία τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.

Το θετικό για την Honda είναι ότι έχει τη γνώση, τους πόρους και την εμπειρία να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να πρωταγωνιστήσει. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να δούμε ξανά το HRC στην κορυφή.

Η απώλεια του Marc Marquez αποδεικνύεται θεμελιώδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Marc Marquez και Honda σε κρίση

Τέλος η σεζόν για τον Marc Marquez!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης