«Βόμβα» από τον Marquez που ανακοίνωσε την απόσυρση του από το φετινό πρωτάθλημα με στόχο να ξεπεράσει το πρόβλημα με το χέρι του. Ο οδηγός είχε χειρουργηθεί το 2020 και χθες στο Mugello είχε ένα άσχημο highside, από το οποίο μπορεί να επέστρεψε, όμως μαζί με αυτόν φαίνεται πως επέστρεψαν και οι άσχημες ενοχλήσεις στο χέρι του.

Η μόλυνση στο κόκαλο του φαίνεται πως θα τον ταλαιπωρήσει για καιρό ακόμα ενώ όλα δείχνουν πως οδεύει ολοταχώς για τέταρτο χειρουργείο με στόχο την μόνιμη αποκατάσταση. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ο αναβάτης έχει ρίξει την ευθύνη για την πορεία της υγείας του, στο ιατρικό team που τον είχε αναλάβει, το οποίο και τελικά άλλαξε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα ομάδα γιατρών τον εξέτασε μετά το χθεσινό ατύχημα και τον συμβούλευσε να σταματήσει άμεσα. Κάτι που ανακοίνωσε και ο ίδιος. 

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι δυστυχώς, πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα από τη σεζόν του 2022. Μετά από όλους αυτούς τους μήνες εντατικής δουλειάς με τη νέα μου ιατρική ομάδα στη Μαδρίτη, η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί και μείωσα την ενόχληση στο δεξί μου χέρι για να μπορέσω να αγωνιστώ στο Grand Prix, αλλά εξακολουθώ να έχω σημαντικούς περιορισμούς που δεν επιτρέπουν να αποδίδω τα μέγιστα. Γι’ αυτόν τον λόγο, μαζί με την ιατρική μου ομάδα, τον Δρ. Samuel Antuña και τον Dr. Angel Cotorro, και μετά από διαβούλευση με ειδικούς από την Mayo Clinic, πήρα την απόφαση να πραγματοποιήσω μια νέα επέμβαση με στόχο τη βελτίωση. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά προσωπικά, έχω το μέγιστο κίνητρο και ενθουσιασμό να συνεχίσω να δουλεύω και να κάνω την προσπάθεια να επιστρέψω για να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναμένουμε τις αποφάσεις της Honda η οποία πιθανότατα θα εναλλάσσει αναβάτες μέχρι το τέλος της σεζόν και θα περιμένει την επόμενη χρονιά για να βάλει νέους στόχους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης