Ακολουθώντας το παράδειγμα της Boxster, η γερμανική φίρμα προχώρησε στην πλήρη ανανέωση της Cayman τοποθετώντας στο όνομα των κωδικό 718 και φυσικά τους καινούργιους τετρακύλινδρους κινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο sport coupe μοντέλο της Porsche, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέους αεραγωγούς, νέα γρίλια, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας 3D LED, ζάντες 19 ιντσών και προαιρετικά 20 ιντσών, μεγαλύτερο διαχύτη πίσω και καινούργιες απολήξεις της εξάτμισης.

Το εσωτερικό βασίζεται στην 718 Boxster, με τον πίνακα οργάνων, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα να ξεχωρίζουν. Νέο είναι το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας PCM, με τη σχεδίαση της καμπίνας να είναι ξεκάθαρα οδηγοκεντρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από δύο τετρακύλινδρους boxer turbo, με τον βασικό δίλιτρο να αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής και τον ισχυρότερο 2.5 λίτρων της έκδοσης 718 Cayman να αποδίδει 350 ίππους και 420 Nm ροπής. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK επτά σχέσεων. Οι επιδόσεις είναι καλύτερες σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,7 και 4,2 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 275 και 285 χλμ./ώρα. Όσο για τη μέση κατανάλωση καυσίμου, ανέρχεται στα 6,9 και 7,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Οι μηχανικοί της Porsche έχουν αναβαθμίσει το σασί, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς, με το σύστημα Porsche Active Suspension Management (PASM) και το Sport Chrono Package να προσφέρονται προαιρετικά. Οι τιμές στη Γερμανία ορίστηκαν στα 53.900 ευρώ για την 718 Cayman και στα 66.300€ για την 718 Cayman S. Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Δείτε εδώ τη Boxster και τις υπόλοιπες Porsche

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης