Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, μέχρι πρότινος κανένα μοντέλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, δεν διέθετε στον εξοπλισμό του την τεχνολογία head-up display.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει το παραπάνω σύστημα είναι το νέο Passat, ένα από τα πιο εξελιγμένα premium μεσαία οικογενειακά. Το head-up display προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή με την τιμή στη Γερμανία να ορίζεται στα 560 ευρώ. Είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία και σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος (sedan, station wagon, Alltrack, GTE).

Η πρωτοποριακή πτυσσόμενη οθόνη είναι διαστάσεων 10 x 15 εκατοστών, βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και μπροστά από το παρμπρίζ, ακριβώς μπροστά στα μάτια του οδηγού, εμφανίζοντας ενδείξεις για την ταχύτητα, την οδική σήμανση, τη λειτουργία περιφερειακών συστημάτων του αυτοκινήτου αλλά και ειδοποιήσεις από το σύστημα πλοήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής των ειδοποιήσεων και λειτουργιών που θέλει να εμφανίζονται στη διάφανη οθόνη ευκρίνειας 480 x 240 pixels, του head-up display, μέσω του κεντρικού συστήματος πολυμέσων. Η ενεργοποίηση του γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού δίπλα από το διακόπτη για τα φώτα και αποθηκεύεται στο εσωτερικό του ταμπλό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης