Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Πιο μοντέρνα από ποτέ, πιο νεανική από κάθε άλλη φορά, με σπορ χαρακτηριστικά και οδηγοκεντρική αίσθηση στο δρόμο, η νέα Α-Class είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο premium μικρομεσαίο μοντέλο. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση A180 CDI BlueEFFICIENCY είναι η ιδανικότερη για την ελληνική αγορά, καθώς εκτός όλων των άλλων έχει μέση κατανάλωση μόλις 4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα διαφορετικό αστέρι!

Όταν μια εταιρεία παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, αυτό που θέλει πρώτιστα είναι κάνει ντόρο! Και η Mercedes το πέτυχε και με το παραπάνω με την νέα γενιά της A-Class. Η διαφορά αυτού του αυτοκινήτου, με όλα τα άλλα της γκάμας είναι ότι δεν «σνομπάρει» τον απλό καταναλωτή, αλλά τον κερδίζει από την πρώτη στιγμή.  Έρχεται πιο κοντά του,  με τη δυναμική εικόνα, τις έντονες καμπύλες, το χαμηλωμένο αμάξωμα, το σύγχρονο και σπορτίφ χαρακτήρα του.
Ανοίγοντας την πόρτα, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι τα σπορ καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι και οι λεπτομέρειες αλουμινίου στους αεραγωγούς και στις πόρτες. Οι επενδύσεις σε στιλ ανθρακόνημα στο κέντρο του ταμπλό και κατά μήκος αυτού (πλουσιότερες εκδόσεις), αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το σπορτίφ χαρακτήρα της καμπίνας, με την ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα να είναι εξαιρετικά. Η εργονομία όμως, περιορίζεται από το χειριστήριο της κεντρικής κονσόλας, καθώς χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να το συνηθίσεις. Στα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν δύο ή και τρεις ενήλικες με κάποιες παραχωρήσεις ωστόσο, με το χώρο αποσκευών να είναι στα 341 λίτρα, χωρώντας με άνεση τις αποσκευές των επιβατών.

Πλούσιος εξοπλισμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ατού του μοντέλου, είναι και ο πλήρης εξοπλισμός, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επτά αερόσακους, «Collision Prevention Assist», που προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενη πρόσκρουση και το «PRE-SAFE» το οποίο προετοιμάζει το αυτοκίνητο για ενδεχόμενη σύγκρουση με σκοπό τον περιορισμό των συνεπειών της. Επίσης, τα συστήματα Traction Control, Hill Start Assist, ESP, λειτουργία ECO Start / Stop, υπολογιστή ταξιδίου, οθόνη (Comand Online), διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και πολλά ακόμα.

Ο κινητήρας του λαού…

Κάτω από το καπό της έκδοσης A180 CDI BlueEFFICIENCY, βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel των 1.461 κ.εκ. Παρά την ισχύ των 109 ίππων, έχει δύναμη από χαμηλά χάρη στην υψηλή ροπή και κινεί με άνεση το αμάξωμα των 1.395 κιλών. Σημαντικός αρωγός σε αυτό είναι και το πολύ καλό σε κλιμάκωση κιβώτιο ταχυτήτων με τις έξι σχέσεις. Η τεχνολογία BlueEFFICIENCY, με το σύστημα Start / Stop το οποίο παρεμπιπτόντως λειτουργεί υποδειγματικά, προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (98 γρ./χλμ.) και μέση κατανάλωση καυσίμου στα 4 λίτρα. Φυσικά, στην πράξη η τιμή αυτή ανεβαίνει και κυμαίνεται περίπου στα 5,5 λτ./100χλμ. ωστόσο και πάλι είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι και το σημαντικότερο, όπως και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας. 
Στο δρόμο η A-Class είναι απόλυτα σταθερή και ασφαλής, θυμίζοντας αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Στον αυτοκινητόδρομο η κύλιση και η ηχομόνωση κάνουν το ταξίδι  απολαυστικό, ενώ σε πιο απαιτητικές διαδρομές με στροφές, το στιβαρό πλαίσιο και η σφιχτή ανάρτηση, δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να πιέσει στο όριο και να «παίξει» με το αυτοκίνητο.  Το γερμανικό μοντέλο έχει δημιουργηθεί για καθημερινή χρήση, ειδικά με τον συγκεκριμένο κινητήρα, προσφέροντας ένα premium χαρακτήρα στον κάτοχο του.


Σαν συμπέρασμα…

Η επιτυχία της Mercedes δεν είναι απλά ότι κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο με διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση, αλλά ένα από τα πιο ελκυστικά μοντέλα, από κάθε άποψη.  Βασίστηκε στα θέλω των σύγχρονων ευρωπαίων καταναλωτών, έδωσε βάση στην εικόνα, τους οικονομικούς κινητήρες και την τιμή και ήδη το εισπράττει. Η νέα A-Class είναι ένα σύγχρονο μικρομεσαίο hatchback, που απευθύνεται τόσο στον νεαρό οδηγό, όσο και στον οικογενειάρχη. Το κόστος αγοράς της είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, με  23.182 ευρώ αρχική τιμή. Όσο για την έκδοση A180 CDI BlueEFFICIENCY, αυτή ξεκινά από 25.714 ευρώ.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

 Κυβισμός (cc)

 1.461

 Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.)

 109/4.000

 Ροπή (Nm/σ.α.λ.)

 260/1.750

 Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα)

 11,3

 Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)

 190

 Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.)

 4

 Εκπομπές Ρύπων CO2

 98 γρ./χλμ

 Τέλη Κυκλοφορίας

 0 €

 Μήκος (μέτρα)

 4,292

 Πλάτος (μέτρα)

 1,780

 Ύψος (μέτρα)

 1,433

 Βάρος (κιλά)

 1.395

 Χώρος Αποσκευών (λίτρα)

 341

 Τιμή (από…)

 25.714 ευρώ*

*με απόσυρση και για την συγκεκριμένη έκδοση

Πατήστε παρακάτω για να δείτε εικόνες της νέας Α180 CDI BlueEFFICIENCY

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης