Τριάντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την «απόλυτη ικανοποίηση του προέδρου για τη συνάντηση με τον Αντόνιο Ταγιάνι, με τον οποίον ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνδέεται με χρόνια φιλίας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αντόνιο Ταγιάνι συζήτησαν για την ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται σήμερα, αλλά και για την έναρξη του διαλόγου για το μέλλον της Ε.Ε., στόχος του οποίου είναι η Ένωση να βγει πιο δυνατή, ενώ είχαν αναλυτική συζήτηση και για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για το Κυπριακό, λεπτομερώς για τα κεφάλαια, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας της λύσης, της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά και για τον ρόλο που η Ε.Ε. θα πρέπει να διαδραματίσει στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, «η συνάντηση επικεντρώθηκε στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης, Ταγιάνι και Αναστασιάδης μοιράζονται την ίδια άποψη, πως τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για ισχυρή ευρωπαϊκή ενότητα για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων» επισημαίνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης