Με αραιή προσέλευση ψηφοφόρων συνεχίζεται από τις 07.00 το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη των έξι Κύπριων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η ψηφοφορία θα διακοπεί για μία ώρα το μεσημέρι, ενώ τα 1.077 εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 18.00.
Με βάση δημοσκοπήσεις, το ποσοστό αποχής αναμένεται να ξεπεράσει το 40% και ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από το 40,6% που ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές.
Ο γενικός έφορος εκλογών Κώστας Νικολαΐδης δήλωσε ότι στην αποχή των προηγούμενων εκλογών θα προστεθεί και ένα μεγάλο μέρος των Τουρκοκύπριων ψηφοφόρων που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Αναμένεται ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των σχεδόν 60.000 Τουρκοκυπρίων θα προσέλθει στις κάλπες.
Σχεδόν 540.000 είναι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι, 59.000 Τουρκοκύπριοι και 7.700 κοινοτικοί, κυρίως Έλληνες και Βρετανοί.
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην Κύπρο, όσον αφορά στα κομματικά ποσοστά, θα γίνουν γνωστά γύρω στις 21.00, αλλά επίσημα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυκτα, ενδεχομένως με τα ονόματα αυτών που θα έχουν εκλεγεί, μετά το κλείσιμο των καλπών στην Ιταλία, όπου η ψηφοφορία θα τερματισθεί τα μεσάνυκτα (ώρα Κύπρου).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
