Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για την καταδίωξη στον Μυλοπόταμο και την επίθεση εις βάρος της οικογένειας Γερμανών τουριστών.

Ο 38χρονος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 26/8 στις 12 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα έλαβε τον δρόμο για τη φυλακή. Την ίδια ώρα, ο 36χρονος αδερφός του αφέθηκε ελεύθερος και θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O συνήγορος του κατηγορουμένου Διονύσης Βέρρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα τεράστιες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η οποία θα έπρεπε να ήταν, όπως είπε, υπόθεση ενός μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Παράλληλα, ο δικηγόρος των δύο Κρητικών υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία για επικίνδυνη οδήγηση και σωματική βλάβη. Η Εισαγγελία Ρεθύμνου μεταβίβασε τον φάκελο στο Α.Τ. Μυλοποτάμου και ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

H ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης ένας από αυτούς, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να εξεταστεί στο πλαίσιο διενεργούμενης κύριας ανάκρισης.

Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.8) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης εις βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19ης/8 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, εις βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19ης/8/2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός, οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης