Την άμεση σύλληψη των δραστών της φονικής επίθεσης εις βάρος τους στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής ζητάει η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί πως περιμένουν ενημέρωση από τις Αρχές για το θέμα, αφού φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου όσο οι δράστες της επίθεσης κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ, μια απλή υπόθεση όπως η ανταλλαγή στοιχείων μετά την ελαφρά πρόσκρουση του 4×4 των ντόπιων στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη, αδικαιολόγητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε αρχικά ο Κρις -ο ένας από τους δύο γιους-, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι που είχε λάμα 20-25 εκατοστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια κατάφερε να απομακρυνθεί χωρίς ωστόσο να ξεφύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν «καβάλησε» το ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την Αστυνομία, αλλά, όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Τα θύματα, που έρχονται για τρίτη φορά στην Κρήτη, περιέγραψαν το πώς έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την Αστυνομία, η οποία τους κάλεσε μετά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, η πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη, κ. Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίσει και τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν πως είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης, αφού αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ντόπιοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις εις βάρος επισκεπτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης