Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία της Φρειδερίκης Καρζή στη Μάνδρα, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στην αυλή του σπιτιού της. Η 51χρονη γυναίκα δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές ενώ δεν φαίνεται να έχει διαφορές με κανέναν. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αστυνομικών που αναζητούν το κίνητρο των εκτελεστών. Ωστόσο, προσπαθούν να καταγράψουν κάποια στοιχεία για το προφίλ τους.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δυο σφαίρες στο πρόσωπο δίνουν προσωπικό χαρακτήρα στην δολοφονία. Δίνουν λιγότερες πιθανότητες οι δράστες να είναι Έλληνες καθώς η εκτέλεση είναι με δυο σφαίρες στο στόμα και στο μάτι και μάλιστα από πολύ κοντινή απόσταση. «Δύσκολα θα έκανε κάτι τέτοιο κάποιος Έλληνας την στιγμή μάλιστα που μπορούσε να την σκοτώσει πισώπλατα ή στο κεφάλι» λέει αξιωματικός της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​«Δύσκολα θα έκανε κάτι τέτοιο κάποιος Έλληνας την στιγμή μάλιστα που μπορούσε να την σκοτώσει πισώπλατα ή στο κεφάλι»Όπως διαπιστώθηκε η 51χρονη, διασκέδαζε νωρίτερα στο καζίνο Λουτρακίου, φορώντας ρούχα καθημερινά και όχι κάτι ιδιαίτερο. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε εκεί και ένιωθε πιο άνετα» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Επίσης, πήγε πρώτα την φίλη της στο σπίτι της και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο δικό της, ενώ τις πρώτες ώρες της δολοφονίας είχε ειπωθεί το αντίθετο. Δεν βρέθηκε η τσάντα της στο σημείο της δολοφονίας, όπως επίσης ειπώθηκε, ενώ δεν αποκλείεται να την πήραν οι δράστες που ήθελαν η δολοφονία να φαίνεται ότι έχει ως κίνητρο την ληστεία.

Τις επόμενες μέρες οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να ανοίξουν το τελευταίας τεχνολογίας κινητό της, ένα iPhone, αναζητώντας τα τελευταία μηνύματα και συνομιλίες. Επίσης, θα πάρουν και συμπληρωματικές καταθέσεις από το συγγενικό της περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο στις 10:30 θα γίνει η κηδεία της άτυχης γυναίκας από το 3ο νεκροταφείο Νίκαιας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η ηλικίας 51 ετών Φρειδερίκη Καρζή επέστρεφε τα χαράματα της Πέμπτης από ένα κέντρο διασκέδασης, όπου είχε μεταβεί με μία φίλη της. Ήταν περίπου 05.30 το πρωί, όταν έφθασε στην κατοικία της. Στην αυλή του σπιτιού την περίμενε ο δολοφόνος της. 

Η γυναίκα πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι και η αστυνομία συνέλεξε τους δύο κάλυκες από Tocarev των 7,62mm. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, με κάποιους γείτονες να υποστηρίζουν ότι άκουσαν μία μηχανή μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο. 

Η Φρειδερίκη Καρζή είχε στο παρελθόν παντρευτεί τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Τρίκαλα Χρήστο Γιαλιά και είχε αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά, τα οποία πλέον είναι ενήλικα. Η σχέση φαίνεται όμως πως δεν πήγε καλά και κάποια στιγμή επήλθε ο χωρισμός. 

Η Καρζή εγκαταστάθηκε στη Μάνδρα. Στη συνέχεια απέκτησε δεσμό με έναν επιχειρηματία από την Τρίπολη. Πληροφορίες αναφέρουν πως, πριν από λίγο καιρό, προσήλθε στον εισαγγελέα μαζί με μία φίλη της αστυνομικό ζητώντας προστασία και καταγγέλλοντας πως ο επιχειρηματίας από την Τρίπολη την παρενοχλεί συστηματικά. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η εισαγγελική αρχή ενεργοποιήθηκε κι αν, στο μεταξύ, ελήφθησαν σχετικά μέτρα. Η πληροφορία αυτή, αν και ουσιαστική, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί επίσημα. Παράλληλα, η Φρειδερίκη Καρζή ήταν αποκαταστημένη επαγγελματικά, καθώς διέθετε μία επιχείρηση logistics. 

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά από το πρωί της Πέμπτης τις σχέσεις της γυναίκας με το άμεσο οικογενειακό της περιβάλλον. Εγγύτερο και ευρύτερο. Η στατιστική λέει πως σε τέτοιες περιπτώσεις το 80% των δραστών προέρχεται από το στενό περιβάλλον του θύματος. Με βάση αυτήν τη στατιστική ανάλυση, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίστηκαν από την αρχή σε αυτό το μονοπάτι διερεύνησης της δολοφονίας. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να «φωτογραφίζουν» άμεσα τον δράστη. 

Ο πρώην σύζυγος του θύματος και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα είναι γνωστός στην αστυνομία. Είχε εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις διακίνησης εργατών-μεταναστών και κατοχής διαφόρων τύπων όπλων, μεταξύ αυτών καλάσνικοφ, σε μεγάλες ποσότητες. Όσον αφορά στον επιχειρηματία από την Τρίπολη, τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία είναι πολύ λιγότερα. 

Κάθε έγκλημα περιβάλλουν δύο απαραίτητα στοιχεία. Το πρώτο είναι το κίνητρο, το δεύτερο είναι το όπλο. Όπως λένε και οι καθηγητές εγκληματολογίας, το τρίτο στοιχείο είναι το πτώμα. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει το πτώμα, βρέθηκαν οι κάλυκες -άρα υπάρχει και το όπλο-, και πλέον η αστυνομία διερευνά το τρίτο στοιχείο, που δεν είναι άλλο από το κίνητρο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης