Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση επεισοδίων, ο οποίος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο.

Έτσι, επανέρχεται στην ΕΛ.ΑΣ. ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των «ομάδων συλλήψεων» που είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σχεδιάζεται σε κάθε διμοιρία ΜΑΤ να υπάρχει και μία ομάδα 5-6 ατόμων που θα προβαίνουν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Μάλιστα, όπου κρίνεται αναγκαίο, η εν λόγω ομάδα θα έχει μαζί και εποχούμενους αστυνομικούς σε μικρού κυβισμού μηχανές, όπως ήταν παλιά η Ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Οι εποχούμενες ομάδες στα μικρού κυβισμού μηχανάκια δεν είναι σίγουρο ακόμα πώς θα ονομαστούν, σε ό,τι αφορά στην επιχειρησιακή τους δράση όμως θα είναι επικουρική στα ΜΑΤ, όπου κρίνεται αναγκαίο για άμεση πρόσβαση και μετακίνηση στα στενά όπως των Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί που θα εκπαιδευτούν σε αυτόν τον ρόλο θα ανήκουν στα ΜΑΤ.

Παράλληλα, ήδη βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, των ΜΑΤ και της Διεύθυνσης Μεταγωγών με περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επέστρεψαν πίσω στις οργανικές τους θέσεις από αποσπάσεις που είχαν λάβει ή μεταφέρθηκαν σε αυτές. Η περαιτέρω ενίσχυση με ακόμη 1.500 αστυνομικούς αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, όταν αποφοιτήσουν και εκπαιδευτούν οι νέοι ειδικοί φρουροί, από τον πρόσφατο διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης