Στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας οι ηλικιωμένοι περισσότερο από ποτέ χρειάζονται τη δική μας στήριξη, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, τονίζοντας πως «οφείλουμε να αναπτύξουμε ειδικές πολιτικές με έμφαση στην πρόληψη και στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής τους, αναγνωρίζοντας τον δημιουργικό ρόλο που έχουν στη σύγχρονη κοινωνία».

Αναφερόμενος στη «στάση» της Περιφέρειας από την έναρξη της πανδημίας, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι λήφθηκαν έκτακτα μέτρα για την προστασία τους σε Μονάδες Φροντίδας, ενώ αναπτύχθηκε ένα δίκτυο υπηρεσιών από το οποίο ενημερώνονται σωστά και προφυλάσσονται. Παράλληλα οργανώνονται δράσεις για την ανάπτυξη μιας ασπίδας προστασίας και ασφάλειας, όπως είναι τα προγράμματα που αφορούν τον προσυμπωματικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας το μήνυμα, ο περιφερειάρχης σημειώνει πως έχουμε υποχρέωση να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων τρίτης ηλικίας και να είμαστε δίπλα τους έμπρακτα και ουσιαστικά, αναγνωρίζοντας όσα μας προσέφεραν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης