Από συστάσεως ελληνικού κράτους ουδείς απετόλμησε να παύσει δικαστικό λειτουργό κατά τη διάρκεια της θεσμικά κατοχυρωμένης χρονικής περιόδου της θητείας του. Ούτε ο μετέπειτα χουντικός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Κόλλιας τόλμησε (τότε) να παύσει τον Χρήστο Σαρτζετάκη ενώ χειριζόταν ως ανακριτής την υπόθεση Λαμπράκη. Η Χούντα απέλυσε αργότερα τον μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το 1968, καταργώντας με ειδικό νόμο την ισοβιότητα των δικαστικών λειτουργών.

Βασίλης Φλωρίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απετόλμησε, ωστόσο, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελος Καμηλάρης παύοντας τον διορισμένο από τον ίδιο Βασίλη Φλωρίδη από τη θέση του εισαγγελέα Διαφάνειας. Όλα αυτά προκειμένου να μην παραλάβει το υπόμνημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι της Γεωργίας Μπίκα για διερεύνηση του ενδεχομένου να υπήρξαν παραλείψεις στην πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, σύμφωνα με την οποία η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο. Πρόκειται για δικαστικό πραξικόπημα και για πρωτοφανή ενέργεια στα δικαστικά χρονικά της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ύστερα από ψέματα των αστυνομικών περί ουροσυλλεκτών, τις επιστημονικά και νομικά απαράδεκτες κωλυσιεργίες της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και την αλλοίωση του πορίσματος του ελβετικού εργαστηρίου, ήρθε και η υιοθέτηση από την εισαγγελέα Κυριακή Κλιάμπα (επίσης πρωτοφανές) του περίφημου «τροχαίου» στο οποίο υπέπεσε η Γεωργία Μπίκα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου όπου πήγε προκειμένου να καταθέσει για τον βιασμό της. Η Γεωργία είχε την εντιμότητα να ενημερώσει τους αστυνομικούς πως κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος του αυτοκινήτου της μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα «ακούμπησε ένα κολονάκι». Οι αστυνομικοί αμέσως χαρακτήρισαν «τροχαίο» αυτή τη λεπτομέρεια. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ο δόλος. Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα, αργότερα, υιοθετώντας το τροχαίο, απέδωσε σε αυτό τους μώλωπες και τις εκχυμώσεις που έφερε στα πόδια της η Γεωργία Μπίκα.

Ψέματα λοιπόν, αυθαίρετα συμπεράσματα, πρωτοφανείς ερμηνείες, θεσμικά απαράδεκτες ενέργειες και δικαστικά πραξικοπήματα. Αυτό είναι το «οπλοστάσιο» των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης οι οποίες ανέλαβαν να «διεκπεραιώσουν» την υπόθεση, εξυπηρετώντας έναν και μοναδικό στόχο: να μη φθάσει ποτέ στο ακροατήριο η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα από τους υιούς της οικογενείας Λεβέντη. Της οικογενείας η οποία είναι βασικός μέτοχος της πολυεθνικής και πανίσχυρης εταιρείας Coca-Cola 3Ε.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτόν τον τρόπο, και καταργώντας κάθε δεοντολογία και θεσμικό πλαίσιο, καταλήξαμε στην υποβολή της απαράδεκτης πρότασης της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, με διάτρητες ερμηνείες και αυθαίρετα συμπεράσματα, καταλήγει πως η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Η Εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα προβαίνει σε απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς για το θύμα, την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που δεν συνάδουν με τον νομικό μας πολιτισμό και το θεσμικό πλαίσιο του δικαστικού λειτουργού.

Όλη αυτή η πολύπλοκη και πολυεπίπεδη σκευωρία κατά της Γεωργίας Μπίκα χρειάστηκε την επιστράτευση μεγάλου αριθμού δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων. Αστυνομικών όλων των βαθμών, ιατροδικαστών και, βεβαίως, δικαστών όλων των επιπέδων. Παρά ταύτα, η αμετροεπής και εκτός θεσμικών πλαισίων ενέργεια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελου Καμηλάρη να παύσει τον εισαγγελέα Διαφάνειας Βασίλη Φλωρίδη προκειμένου να αποφευχθεί κάθε περίπτωση επανεξέτασης και επανελέγχου της ανακριτικής διαδικασίας, και βεβαίως της τελικής εισαγγελικής πρότασης της Κυριακής Κλιάμπα, ξεχείλισε το ποτήρι. Ακόμη και το καλολαδωμένο σύστημα διαθέτει συγκεκριμένα όρια αντοχών.

Οι αποκαλύψεις της «Ζούγκλας» φέρνουν όλους τους εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους. Ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης αλλά ούτε και η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης μπορούν να προφασιστούν πως δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Ούτε όμως και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μπορεί πλέον να αγνοεί ή να προφασίζεται πως αγνοεί το πασίδηλο δικαστικό πραξικόπημα το οποίο εξυφάνθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αυτά ως προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ούτε όμως και η αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει πλέον περιθώρια να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.

Κανείς στην Κουμουνδούρου δεν είδε και δεν άκουσε το μέλος της οικογένειας Λεβέντη Ντόνα Συμεωνίδου να αποκαλύπτει διά ζώσης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο πως συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και τη σύντροφό του σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Κόπα Καμπάνα της Βραζιλίας;

Δείτε το σχετικό video:

 

Κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν είδε ούτε άκουσε την Ντόνα Συμεωνίδου να εξηγεί το πώς δομήθηκαν οι καλές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με την Coca-Cola 3Ε και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ διευκόλυνε την πολυεθνική να μετακομίσει στο εξωτερικό ελέγχοντας τους συνδικαλιστές στην επιχείρηση;

Δείτε το σχετικό video:

 

Τα πράγματα είναι, δυστυχώς, ωμά και κυνικά. Όπως ωμά αποκαλύφθηκε πως μέλη της οικογένειας Λεβέντη, και πολύ πιο συγκεκριμένα η Ντόνα Συμεωνίδου και η μητέρα της, επί μακρόν λάμβαναν «μαύρα» χρήματα από την πολυεθνική εταιρεία Coca-Cola 3E. Κανείς δεν άκουσε ούτε αντελήφθη αυτή τη λεπτομέρεια;

Αν κάτι ανάλογο αποκαλυπτόταν για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, αμέσως οι Αρχές θα κινητοποιούνταν. Αλίμονο. Για τη συγκεκριμένη, ωστόσο, περίπτωση δεν κινήθηκε φύλλο.

 

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες, ημέρα με την ημέρα, από τον άγριο βιασμό μιας κοπέλας 24 ετών στη Θεσσαλονίκη από φερόμενους ως δράστες δύο μέλη της οικογένειας Λεβέντη και ένα ακόμη άτομο.

Έκτοτε οι Αρχές προσπάθησαν με οποιονδήποτε τρόπο να ακυρώσουν τις καταγγελίες του θύματος, να παρακάμψουν όλα όσα προβλέπουν οι διατάξεις, τα πρωτόκολλα και οι νόμοι και να καταστρατηγήσουν κάθε ηθικό κανόνα και κάθε δεοντολογία προκειμένου να μην εκδικαστεί ποτέ αυτή υπόθεση. Δεν είναι μια απλή σκευωρία. Πρόκειται για συνωμοσία από λειτουργούς του ελληνικού κράτους όλων των βαθμίδων με στόχο την υπονόμευση και ακύρωση της ομαλής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και των κρατικών θεσμών. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία ξεπερνά σε εύρος κάθε προηγούμενη υπόθεση παραδικαστικού. Αυτή η υπόθεση «στήθηκε» προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα και συγκεκριμένα για να μη θιγούν μέλη της ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας Λεβέντη και μέσω αυτής να εκτεθεί η πολυεθνική εταιρεία Coca-Cola. Ναι, τα πράγματα είναι τόσο απλά. Απλά και κυνικά.

Η αποκατάσταση της νομικής και ηθικής τάξης στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς που επλήγησαν βάναυσα με την υπόθεση αυτή είναι μείζον πολιτικό ζήτημα και αφορά άμεσα την κυβέρνηση, τους εμπλεκόμενους υπουργούς και τον ίδιο των πρωθυπουργό. Αφορά ωστόσο και την ηγεσία της Δικαιοσύνης αυτή καθ’ εαυτήν, η οποία οφείλει να ασχοληθεί άμεσα και αποτελεσματικά με τα του οίκου της.

Η τιμή και η αξιοπρέπεια μιας κοπέλας μόλις 24 ετών έχουν βάναυσα πληγεί προκειμένου να παραμείνει στο απυρόβλητο μια ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια. Δεν είναι απλώς απαράδεκτο. Είναι προσβλητικό, επικίνδυνο και ανεπίτρεπτο για τη δημοκρατική κοινωνία μας και για καθέναν πολίτη της ξεχωριστά.   

Διαβάστε επίσης:

Αίσχος κ. Καμηλάρη

«Θα σταθώ δίπλα στη Γεωργία»

«Βιάστηκα για δεύτερη φορά»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης