Στα χέρια του ειδικού εφέτη αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να περάσει τελικά η δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω της σοβαρότητάς της υπόθεσης. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για τη σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να περάσει η υπόθεση από την 21η τακτική ανακρίτρια σε εφέτη- ανακριτή και δη στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας. Και αυτό γιατί από τη μέχρι στιγμής έρευνα φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις περί «επαφής» των μελών αυτής της εγκληματικής οργάνωσης με τους κρατουμένους για τρομοκρατική δράση.

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων, θα χρειαστεί να γίνουν «φύλλο και φτερό» όλες οι υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται τα μέλη της συμμορίας για να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμετοχής τους αλλά και η τυχόν διασύνδεσή τους. Θα αναζητηθούν βέβαια τα πρόσωπα «κλειδιά» στις υποθέσεις αυτές και ο πιθανός ρόλος ακόμη και δικηγόρων με τους οποίους επικοινωνούσε το κύκλωμα. Ανάμεσα στις υποθέσεις που θα μπουν στο μικροσκόπιο είναι και αυτή του γνωστού δικηγόρου που έπεσε θύμα εκβιασμού από τη σπείρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πάντως στην προσπάθειά της να αποφύγει το «συγχρωτισμό» σκληρών και επικίνδυνων κακοποιών στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν, απέστειλε εγκύκλιο στους Προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας να επιστρέφουν και πάλι τους κρατουμένους στις φυλακές όπου κρατούνται εάν η δίκη τους διακόπτεται για διάστημα μεγαλύτερο των 10 ημερών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι κρατούμενοι μπορούν να παραμένουν στις πλησιέστερες προς το δικαστήριο τους, φυλακές, μόνο όταν η δίκη τους είναι σε εξέλιξη.

Με δεδομένο ότι οι φυλακές Κορυδαλλού αποτελούν το συνήθη «προσωρινό» σταθμό στη μεταγωγή εκατοντάδων κρατουμένων που έχουν δίκες στην Αθήνα ή τον Πειραιά, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός επικαλείται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού το οποίο με αυτό τον τρόπο επιτείνεται και « είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”. Πίσω ωστόσο από το λόγο αυτό, κρύβεται ο φόβος των εισαγγελικών αρχών για τη διατήρηση της εικόνας κατάρρευσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με βίαιες συμπλοκές ακόμη και δολοφονίες μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι ανατριχιαστικοί τηλεφωνικοί διάλογοι των κακοποιών 

Στο στόχαστρο της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού μπήκε και γνωστός δικηγόρος τον οποίο τα μέλη της σπείρας απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν για να του πάρουν 3.000 ευρώ. Δεν δίσταζαν μάλιστα να απειλούν όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και της οικογένειάς του.

Χαρακτηριστικό είναι το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Κλόντιαν Λεκοτσάι, ένας από τους ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου με το γραφείο του γνωστού δικηγόρου.

Το τηλεφώνημα γίνεται στις 8 Φεβρουαρίου και ο Λεκοτσάι αφού ζητά να μιλήσει με το δικηγόρο λέει στη γυναίκα που είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

«Να του στείλεις το μήνυμα, ότι θα του γ@@@@σω τα αγ@@@@. Είμαι ο Κ. Λ και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι, να του πεις»

Η γυναίκα δείχνει να μην πιστεύει αυτά που ακούει κι ο Λεκοτσάι, όπως της συστήνεται, επαναλαμβάνει:

«Αυτό που άκουσες. Είμαι ο Λεκοτσάι, παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ@@@@ σω τα α@@@@τα…Πάρτον και πες του. Θα σε σφάξω σαν κότα, π@@@α»

Όταν η γυναίκα του λέει πως δεν του έστειλε καμία αστυνομία ο δικηγόρος, εκείνος απαντά: «Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καρ@@@@ηδες. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π@@@@δες.»

Σε άλλο τηλεφώνημα ο Λεκοτσάι μιλά με έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μπάκο, εξαγριωμένος επειδή τον μαχαίρωσε όχι μέσα στο κελί, όπως προφανώς τον είχε διατάξει.

«Σου είπα 100 φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του» του είπε για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο κελί που με κοίταζε αυτός..Περίμενα να γυρίσει ο γα@@@@νος…..και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα, μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως δίνουν οι αρχές στη συνομιλία που είχε ο Λεκοτσάι με δικηγόρο, το όνομα του οποίου, καταγράφεται σε μία από τις δικογραφίες που βαρύνουν τα μέλη του κυκλώματος. Σ’ αυτή, ο Λεκοτσάι αναζητεί τρόπους να στείλει στην Αλβανία, τα πτώματα του Μπάκου και του δεύτερου Αλβανού που ο θάνατος του παρουσιάστηκε ως δηλητηρίαση.

Λεκοτσάι: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω

Λεκοτσάι: Κι εγώ θα κοιτάξω. Μίλα όμως και με τον άλλο δικηγόρο μήπως μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία. Είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην ….ξέρεις εσύ.

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης