Μακραίνει η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς 29 ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και η ανησυχητική πορεία του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά έκτακτη σύσκεψη με λοιμωξιολόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά στην Ελλάδα οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 895, εκ των οποίων 1 στους 4 καταγράφεται μόλις τις πρώτες 11 ημέρες του Νοεμβρίου. Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνω των 70 ετών ή έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας σε συνέντευξή του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού στην χώρα μας και ένα από αυτά είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

«Πάντα υπάρχουν νέα μέτρα στο τραπέζι, εάν δεν εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα. Η απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 21:00 το βράδυ είναι ένα από τα μέτρα τα οποία θα μπορούσε να ξανατεθεί στο τραπέζι, εάν υπάρξει καταστρατήγηση του πλαισίου, που έχουμε σήμερα σε εφαρμογή. Αν αυτό θα είναι γενικό μέτρο ή αν θα είναι τοπικό, αυτό θα το δούμε ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα, επανέλαβε τη χθεσινή διαπίστωση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι εκεί υπάρχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιοδήποτε παραπάνω μέτρο χρειαστεί.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης