Τρεις θερμαινόμενους χώρους διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 09:06
Τρεις θερμαινόμενους χώρους διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων

Σε κατάσταση ετοιμότητας τίθεται εκ νέου ο Δήμος Αθηναίων, λόγω των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και παγετό στην πρωτεύουσα, διαθέτοντας από σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, τρεις θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προχωρεί στη λήψη προληπτικών συγκεκριμένων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών.

Για την υποδοχή και προστασία των αστέγων από το ψύχος, θα διατεθούν οι παρακάτω τρεις θερμαινόμενοι χώροι, οι οποίοι θα τελούν υπό τον συντονισμό της διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Από σήμερα στις 15.00, στην Σοφοκλέους 66, στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)

Από σήμερα στις 20.00:

- στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου κ Βαθέως, Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι»

- στη Λέσχη Φιλίας Αίμωνος 9 & Άστρους, Κολωνός.

Παράλληλα, συνεργεία καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες κι αυτή τη φορά να απευθυνθούν στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595, για οποιαδήποτε πληροφορία ή έκτακτο περιστατικό. 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 10:33