Χιονίζει σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 08:48
Χιονίζει σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης
Χιόνια σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έφερε ήδη το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, η «Σοφία». Δριμύ είναι το ψύχος και στα πεδινά, ενώ σε ετοιμότητα είναι οι περιφέρειες και οι δήμοι.

Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει ήδη στον Χορτιάτη και στα γύρω ορεινά, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιόνι αναμένεται να πέσει και μέσα στην πόλη τις επόμενες ώρες. Η κίνηση των οχημάτων μέχρι αυτήν την ώρα στα ορεινά της Θεσσαλονίκης διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Χιονισμένη είναι και η Αρναία της Χαλκιδικής, καθώς και τα γύρω ορεινά χωριά, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από και προς το χωριό Ταξιάρχης.Επίσης, χιονίζει σε όλους τους κεντρικούς και περιφερειακούς δήμους του Ν. Ημαθίας, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό του Σελίου και προς το χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια.

Στο Κιλκίς, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Γουμένισσας στο 14ο χλμ., ενώ και στις Σέρρες χιονίζει σε όλο τον νομό και θα χρειαστούν αλυσίδες τα οχήματα που θα κινηθούν προς το χιονοδρομικό του Λαϊλιά.Χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων συνεχίζεται η χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία, με το χιόνι να φθάνει περίπου τα 15 εκατοστά και τη θερμοκρασία να αγγίζει και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κοζάνη αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Φλώρινας μετά το Αμύνταιο και σε όλο το τμήμα του Δήμου Εορδαίας, ενώ στον Ν. Καστοριάς αλυσίδες απαιτούνται στα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου από το 18ο έως το 28ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης από το 30ο έως το 43ο χλμ. και Αμυνταίου- Καστοριάς μέσω Κλεισούρας από το 22ο έως το 32ο χλμ.Στα Γρεβενά δεν υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ στη Φλώρινα αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Εθνικό Οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες-video: Life-events.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 10:03