Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 30΄, ψύξη 2 ώρες τουλάχιστον
Υλικά για 6 άτομα:
Για το ρυζόγαλο:
50 γραμμ. ρύζι γλασέ
50 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
2 ποτήρια γάλα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα:
χυμός από 1 λεμόνι
50 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γραμμ. βούτυρο
2 κρόκοι αβγών
1 κ.γ. γεμάτο αλεύρι
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Για τα φρούτα:
250 γραμμ. κόκκινα φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.σ. κιρς ή άσπρο ρούμι
1. Βράζετε το ρύζι με νερό μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα για 5΄. Το σουρώνετε και το βάζετε σε μια άλλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα. Βράζετε 30΄ μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
