Το τελευταίο διάστημα λόγω της καραντίνας πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αϋπνία και δεν ξέρουν πώς να τη διαχειριστούν.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, εφόσον η ρουτίνα έχει αλλάξει για τους περισσότερους. Χρειάζεται απλώς να κάνεις κάποιες διορθωτικές κινήσεις ώστε να πεις αντίο στην αϋπνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κράτα σταθερό πρόγραμμα

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μην έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Προσπάθησε να μην πηγαίνεις πιο αργά από το συνηθισμένο στο κρεβάτι για να μην μπερδεύεις τον οργανισμό σου. Ένα έξυπνο tip είναι να βάζεις ξυπνητήρι. Όχι μόνο για το πρωί αλλά και για το βράδυ. Σου υπενθυμίζει ότι είναι ώρα να πατήσεις stop στο binge watching στο Netflix.

Τι σε χαλαρώνει περισσότερο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο ο εγκέφαλος βρίσκεται σε υπερδιέγερση, δεν πρόκειται να χαλαρώσει. 20 λεπτά πριν πας για ύπνο, κάνε κάτι που ξέρεις ότι σε ηρεμεί. Τακτοποίησε λίγο το σαλόνι, κάνε διαλογισμό. Αν σε βοηθά, μην κάνεις απολύτως τίποτα. Η ταβανοθεραπεία μπορεί να σε κάνει να ηρεμήσεις και να αποσυμπιεστείς από την ένταση της ημέρας (ή της τηλεόρασης).

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης