Όταν η τροφή μαγειρεύεται σε περισσότερους από 48 βαθμούς για 3 λεπτά ή περισσότερο, οι πρωτεΐνες που περιέχει πήζουν, τα φυσικά σάκχαρα καραμελώνονται, οι φυσικές ίνες και τα ένζυμα καταστρέφονται ολοκληρωτικά, ενώ κατά 50% καταστρέφονται οι βιταμίνες και τα μέταλλα.
Οι παραπάνω επιπτώσεις ισχύουν σε όλα τα τρόφιμα, όμως επειδή για λόγους συνήθειας αλλά και υγείας δεν μπορούμε να τρώμε τα κρέατα ωμά, ας δοκιμάσουμε να μην ψήνουμε, βράζουμε και προπαντός τηγανίζουμε τα λαχανικά.
