Είναι γνωστό πως μια διατροφή που περιέχει λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ψάρι βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον οργανισμό μας και επίσης μας επιτρέπει να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Για πάμε να δούμε όμως τι αποκάλυψε μια πρόσφατη έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα:

Το περιοδικό Circulation δημοσίευσε πριν λίγο καιρό μια μελέτη, η οποία υποστηρίζει πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μιας καρδιακής προσβολής, ενός εγκεφαλικού, της καρδιακής ανεπάρκειας και γενικά τον θάνατο από κάποια καρδιακή νόσο. «Οι ασθενείς πιστεύουν πως αφού παίρνουν κανονικά τα φάρμακά τους για την πίεση και την χοληστερόλη δεν χρειάζονται να ακολουθούν και μια συγκεκριμένη και υγιεινή διατροφή. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος», λέει ο Mahshid Dehghan, διατροφολόγος στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Πληθυσμού, στο Πανεπιστήμιο McMaster και ένας εκ των υπευθύνων της συγκεκριμένης μελέτης.

Στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν έλαβαν μέρος 31.546 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 66,5 έτη. Οι συμμετέχοντες είχαν ιστορικό καρδιακής νόσου ή βλάβη οργάνου λόγω διαβήτη. Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν αφορούσαν την διατροφή τους τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή το πόσο συχνά έτρωγαν προϊόντα όπως γάλα, κόκκινο κρέας, ψάρι ή πουλερικά και αν έπιναν γάλα, αλλά και τις γενικότερες συνήθειές τους, όπως η άσκηση, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto