Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους επίκουρους καθηγητές Στέφαν Μπρούνερ και Μόριτς Σίνερ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μονάχου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «European Heart Journal» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.
Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 3.000 ανθρώπους με μέση ηλικία 30 ετών (το 30% γυναίκες), που είχαν πάει στη γιορτή «Οκτόμπερφεστ» της γερμανικής πόλης και έπιναν μπίρες σε διάφορες ποσότητες μέσα στη μέρα.
Είναι η πρώτη έρευνα που διερευνά τη σχέση απότομης κατανάλωσης πολλών μπιρών και καρδιακών αρρυθμιών σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων όχι αναδρομικά, αλλά την ίδια περίοδο που καταναλώνουν τις μπίρες. Οι ερευνητές είχαν μαζί τους φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο και φορητή συσκευή αλκοτέστ, κάνοντας επιτόπια εξέταση στα άτομα που συμμετείχαν στην «Οκτόμπερφεστ» και συσχετίζοντας το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα κάθε ανθρώπου με τη λειτουργία της καρδιάς του.
Διαπιστώθηκε ότι, ενώ στον γενικό πληθυσμό το ποσοστό καρδιακών αρρυθμιών είναι 1% έως 4%, σε όσους έπιναν πολλές μπίρες το ποσοστό ήταν 30,5% και της ταχυκαρδίας 26%.
Οι ερευνητές μελέτησαν άτομα που είχαν πιει έως τρία γραμμάρια ανά κιλό αίματος. Για κάθε παραπάνω γραμμάριο αλκοόλ ανά κιλό αίματος, η πιθανότητα καρδιακής αρρυθμίας αυξανόταν κατά 75%…
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

