Όσο μεγαλώνετε τα γκρίζα μαλλιά αυξάνονται κατά 10% έως 20% κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 30 ετών, αλλά με την κατάλληλη διατροφή μπορεί να καθυστερήσετε αυτήν τη διαδικασία.

Δείτε ποιες βιταμίνες περιορίζουν τα γκρίζα μαλλιά…

Βιταμίνη Β12

Η έλλειψη της βιταμίνης Β12, συνδέεται με το πρώιμο γκριζάρισμα των μαλλιών. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στην καλή κατάσταση του νευρικού συστήματος και συνεργάζεται με το φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β9, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Καθώς μεγαλώνετε, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφήσει τη βιταμίνη Β12 από τις τροφές.

Πού θα την βρείτε: Στα δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Β-12, καθώς και στα αυγά, στο συκώτι, στα νεφρά, στα ψάρια και στα οστρακοειδή.

Φυλλικό οξύ

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β-9 μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Όπως η βιταμίνη Β12, έτσι και το φυλλικό οξύ είναι αναγκαίο για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι επίσης απαραίτητο για την παραγωγή της μεθειονίνης, ενός αμινοξέος που είναι σημαντικό για τον χρωματισμό των μαλλιών.

Πού θα το βρείτε: Τροφές πλούσιες σε φoλικό οξύ περιλαμβάνουν το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, τις φακές, τα ρεβίθια, τα σπαράγγια, το μαγειρεμένο ρύζι και τα ζυμαρικά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr