Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες παρουσιάζουν απότομες και έντονες επιθυμίες για ορισμένα τρόφιμα και αποστροφή για κάποια άλλα.

Κατά πόσο, όμως, αυτές οι επιθυμίες ή αποστροφές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, η αλλαγή των γευστικών προτιμήσεων της εγκύου υφίσταται και μπορεί να οφείλεται:

• σε ορμονικές αλλαγές, στις οποίες ο οργανισμός της γυναίκας προσπαθεί να προσαρμοστεί

• σε έλλειψη κάποιου θρεπτικού συστατικού, με αποτέλεσμα η επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα ή γεύσεις να προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη αυτού…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr