Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες παρουσιάζουν απότομες και έντονες επιθυμίες για ορισμένα τρόφιμα και αποστροφή για κάποια άλλα.
Κατά πόσο, όμως, αυτές οι επιθυμίες ή αποστροφές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, η αλλαγή των γευστικών προτιμήσεων της εγκύου υφίσταται και μπορεί να οφείλεται:
• σε ορμονικές αλλαγές, στις οποίες ο οργανισμός της γυναίκας προσπαθεί να προσαρμοστεί
• σε έλλειψη κάποιου θρεπτικού συστατικού, με αποτέλεσμα η επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα ή γεύσεις να προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη αυτού…
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

