Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, σύμφωνα με μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα. Ο Dr. Carlos A. Gonzalez του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας στη Βαρκελώνη και οι συνεργάτες του, δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα ενισχύουν τις ενδείξεις για το ρόλο της μεσογειακής διατροφής στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και υπογραμμίζουν την ανάγκη συνέχισης της προώθησης της μεσογειακής διατροφής σε περιοχές που αρχίζει να εκλείπει.
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή έχει πολλά οφέλη στην υγεία αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό “American Journal of Clinical Nutrition”, όπως προστασία έναντι του καρκίνου. Ωστόσο, υπάρχουν λιγότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτού του τύπου η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Ο Gonzalez και η ομάδα του εξέτασαν τον καρκίνο του στομάχου, τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.
Για να διερευνηθεί αν η διατροφή μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει έναντι της νόσου οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 485.044 αντρών και γυναικών, ηλικίας 35 έως 70 ετών, από 10 ευρωπαϊκές χώρες.
