Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις μονάδες 3 και 4 στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Τσερναβόντα, στη νοτιοανατολική Ρουμανία, εξελίσσονται αρκετά αργά, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, αλλά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες, έτσι ώστε οι μονάδες αυτές να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Αντρέι Γκερέα.

«Θέλουμε να δούμε τις μονάδες 3 και 4 στο (εργοστάσιο) Τσερναβόντα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, ειδικά σε τέτοιους τομείς δραστηριότητας και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης με την παγκόσμια οικονομική κρίση να είναι ακόμα αισθητή προχωρούν μάλλον αργά» τόνισε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι φοβισμένοι, αλλά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για αυτούς, έτσι ώστε οι μονάδες αυτές να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τομέας της πυρηνικής ενέργειας της Ρουμανίας αντιπροσωπεύει, μέσω των τεχνολογικών ιδιαιτεροτήτων των τεχνικών λύσεων που υιοθετούνται και μέσω των δεικτών τεχνικών και οικονομικών αποδόσεων, την καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και για την ικανοποίηση της τρέχουσας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα έργα που αναφέρονται στους αντιδραστήρες 3 και 4 στην Τσερναβόντα εκτιμάται ότι είναι αξίας 6,45 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η μελέτη βιωσιμότητας, με βάση την οποία το ποσό αυτό υπολογίστηκε αρχικά, αναμένεται να αναθεωρηθεί σύντομα, τονίζεται στο σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Agerpres.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης